Kartupeļu sacepums franču gaumē

Dažreiz liekas apbrīnojumi, ka no tik vienkāršiem produktiem un garšvielu savienojamiem top kaut kas tik labs. Šoreiz arī man tā sanāca. Pagatavojot un izgaršojot šo ēdienu noteikti zināju, ka padalīšos ar jums.
Pirmajā mirklī liekas ļoti vienkāršs kartupeļu ēdiens, kas neatšķiras no parasti ceptiem kartupeļiem ar sieru, bet tur nebūs taisnība, jo garšas nianses, ko sniedz muskatriekst un cietais siers būs dievīgs.

Sastāvdaļu daudzumu pielāgojiet paši, jo šajā receptē norādītais daudzums būs domāts divām personām. Ēdiens labi saderēs ar svaigiem lapu salātiem un noteikti piestāvēs pavasarīgām pusdienām uz terases.

Sastāvdaļas:
  • Kartupeļi 800 g
  • Mīksta sviests 2 tējk.
  • Ola 1 gab.
  • Ķiploka daiviņas 2 gab.
  • Saldais krējums 35% 200 ml
  • Cietais siers 50 g
  • Jūras sāls un malti melnie pipari (pēc garšas)
  • Muskatrieksts (šķipsniņa)
Pagatavošana:
  • Nomizo un sagriež plānās ripiņās kartupeļus.
  • Bļodiņā sakuļ olu.
  • Pievieno saldo krējumu, rīvētu muskatriekstu, jūras sāli un svaigi maltus melnos piparus. Visu kārtīgi sajauc.
  • Iesmērē cepamo trauku ar izspiestu ķiploku un mīksto sviestu.
  • Kārto kartupeļu ripiņas cepamajā traukā.
  • Kartupeļus aplej ar sajaukto olas masu.uzrīvē cieto sieru.
  • Visam pāri uzrīvē cieto sieru.
  • Cepamo trauku liek iepriekš uzkarsētā krāsnī 180° grādus karstu un cep 45 min.

Lai labi garšo!