Kartupeļu plācenīši ar pildījumu ukraiņu gaumē

SASTĀVDAĻAS:

  • kartupeļi – 1 kg
  • šķiņķis – 90 g
  • Parmezāna siers – 3 ēdamkarotes
  • Suluguni siers – 120 g
  • sāls un pipari
  • ola – 1 gab.
  • rīvmaize 

PAGATAVOŠANA:
Kartupeļus novārīt ar visu mizu. Atdzesēt un nomizot.
Sastampāt, pievienot rīvētu Parmezāna sieru vai kādu cietu cietā tipa sieru, sīki sagrieztu šķiņķi, sāli un piparus pēc garšas.
Visu rūpīgi samaisīt.
No iegūtās masas veidot iegarenus plācenīšus. Tajos izveidot iedobumu, likt gabaliņu Suluguni siera, aizlocīt.
No dotā daudzuma sanāk apmēram 8 gabali.
Plācenīšus apviļāt sakultā olā un rīvmaizē.
Cept pannā, sakarsētā augu eļļā no abām pusēm, līdz iegūta dzeltena garoziņa.
LAI LABI GARŠO!