Kartupeļu – kabaču kotletes (bez miltiem un olām)

SASTĀVDAĻAS:

  • kartupeļi, vārīti ar visu mizu – 650 g
  • kabači – 350 g
  • sāls
  • malti pipari
  • ķiploku pulveris
  • muskatrieksts
  • augu eļļa cepšanai 

PAGATAVOŠANA:
Kabačus uz rupjās rīves sarīvēt.
Likt katlā, pārliet ar ūdeni, tā, lai nosedz kabačus, uzvārīt.
Kolīdz ūdens sāk vārīties, ņemt katlu nost no uguns un kabačus nokāst sietā. Ļaut lai atdziest.
Ūdens novārījumu var izmantot zupai vai vārīt tajā, piemēram, griķus.
Pa to laiku nomizot vārītos kartupeļus.
Sarīvēt uz smalkās rīves.
Kabačiem nospiest lieko šķidrumu, likt bļodā kopā ar kartupeļiem.
Pielikt sāli, piparus, ķiploku pulveri un maltu muskatriekstu.
Visu rūpīgi samaisīt.
Ņemt nelielu porciju gatavās masas, veidot kotleti. No šī daudzuma iznāk apmēram 17 kotletes.
Likt sakarsētā augu eļļā un cept zeltainas no abām pusēm.
Ja šķiet, ka kotlete varētu izjukt, pirms cepšanas to apviļāt rīvmaizē.
Gatavās kotletes likt uz papīra dvieļa, lai notek liekā eļļa.
LAI LABI GARŠO!