Kartupeļi ar bekonu

Sastāvdaļas:
  • Kartupeļi 8gb
  • Bekons 300g
  • Sviests 25g
  • Saulespuķu eļļa 2 ēdamkarotes
  • Kviešu milti 1 ēdamkarote
  • Gaļas buljons 250 ml
  • Krējums 100ml
  • Citronu sula 2 ēdamkarotes
  • Sāls pēc garšas
  • Melnais pipars (samalts) pēc garšas
Pagatavošana:

1. Kartupeļus nomazgājiet un izvāriet ar visu mizu, pēc tam atdzesējiet un nomizojiet.
2. Bekonu sagrieziet plānās strēmelēs.
3. Katru kartupeli ietiniet 2 bekona strēmelēs un lieciet ar eļļu ietaukotā cepamā formā.
4. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 200C un cepiet kartupeļus 10 minūtes.
5. Pa to laiku sagatavojiet mērci: izkausējiet katliņā sviestu, maisot pievienojiet miltus, pēc tam ielejiet buljonu un uzvāriet.
6. Noņemiet mērci no uguns, pievienojiet krējumu, citronu sulu, sāli un piparus.
7. Izņemiet kartupeļus no cepeškrāsns, uzlejiet mērci un ielieciet vēl cepties uz 15 minūtēm.