Kāpostu tīteņi multivārāmā katlā

Sastāvdaļas:
  • Kāposti 1 kg
  • Liellopu gaļa 600g
  • Sīpols 1 gb
  • Ola 1 gb
  • Sāls pēc garšas
  • Melnais pipars (samalts) pēc garšas
  • Čili 0,5gb
  • Tomāti 3gb
  • Burkāns 1 gb
  • Ūdens 1 glāze
  • Olīveļļa 1 ēdamkarote
  • Ķiploks 2 daiviņas
Pagatavošana:

1. Sadaliet kāpostu pa lapām, vāriet sāls ūdenī 3 minūtes.
2. Novāriet liellopu gaļu, atdzesējiet, izlaidiet kopā ar sīpolu caur gaļas dzirnaviņām. Pievienojiet olu, sāli un piparus un kārtīgi samaisiet.
3. Ietiniet maltās gaļas masu kāpostu lapās un salieciet tīteņus multivārāmā katlā.
4. Tomātus aplejiet ar vārošu ūdeni, noņemiet mizu, sasmalciniet, saspaidiet, lai veidotos mērce. Pēc tam pievienojiet sarīvētu burkānu, sasmalcinātu ķiploku un čili. Iegūto masu uzlieciet virsū kāpostu tīteņiem, pievienojiet olīveļļu, uzlejiet ūdeni. Pēc vēlēšanās vēlreiz uzberiet sāli.
5. Ieslēdziet “multipavāra” režīmu un sautējiet kāpostu tīteņus 15-20 minūtes. Gatavos tīteņus variet pasniegt ar krējumu vai jogurtu un dekorēt ar aromātiskajiem pētersīļiem.