Kāpostu pankūkas cepeškrāsnī

Garšīgas kāpostu pankūkas – maigas no iekšpuses, kraukšķīgas no ārpuses.

Sastāvdaļas:
  • Kāposti – 250g
  • Cietais siers – 70g
  • Olas – 1gb
  • Krējums – 2 ēd. kar.
  • Milti – 3 ēd. kar.
  • Soda – 1/3 tējk.
  • Pētersīļi – 3-4 zariņi
  • Pipari malti
  • Sāls

 

Pagatavošana:

Kāpostu sagriež smalkos salmiņos un liek uz divām, trim minūtēm vārošā ūdenī. Tad kāpostus atdzesē un pārliek bļodā. Pievieno sasmalcinātus zaļumus, uz smalkās rīves sarīvētu sieru, krējumu un olu. Turpat pievieno šķipsniņu sāls, piparus un sodu. Sodu var aizstāt ar cepamo pulveri. Visu kārtīgi samaisa. Tad pievieno miltus un atkal kārtīgi samaisa. Liek ledusskapī uz 20 minūtēm.
Sagatavo cepampannu. Var likt uz silikona paklājiņa un var likt uz cepampapīra, to iepriekš iesmērē ar eļļu. Liek pankūkas ar karoti uz pannas. No šīs porcijas sanāk ap 12 pankūkas. Tieši saiet uz vienas pannas. Pannu liek cepeškrāsnī 180 grādos uz 30 minūtēm. Pankūkas kļūst skaisti brūnas. Pasniedz karstas. Vislabāk garšos ar krējumu. Arī uz plīts pannā ceptas šādas pankūkas būs ļoti garšīgas.