SASTĀVDAĻAS:
- Mīkla
- Milti 150 gr.
- Ola 1 gab.
- Olīveļļa 25 gr.
- Cukurs: 40 gr.
- Šķipsniņa sāls
- Ola,cukurs ,eļla ,sāls-samaisa kopā ,sakuļ ar karoti un tad pievieno pie miltiem un samīca .
- Mīklu liek vienu stundu ledusskapī atpūsties.
KRĒMS:
- Ricotta siers 200 gr.
- Olas 2 gab
- Cukurs 50 gr.
- 1 gb Citrona miza sarīvēta
- Šķipsniņa sāls
- Daži pilieni citrona sulas.
PAGATAVOŠANA:
- Olu dzeltenumus atdala no baltuma.
- Stingrās putās saputo olas baltumu kam pievienots sāls šķipsniņa un daži pilieni citronu sulas.
- Pie dzeltenuma pieliek citrona mizu sarīvētu un cukuru . Puto 5 min.Tad pievieno Ricotta sieru un vēl 2 min puto .
- Saputoto dzelteno masu pa daļām liek pie saputotā olu baltuma un vienmērīgi iecilā to.
- Mīklu plāni izrullē un sagriež 6 gabalos 10cm*10 cm.
- Sagrieztos mīklas gabaliņus liek keksiņu formiņās ,tā lai stūrīšu malas ir atvērtas . Vidiņu pilda ar krēma masu .
- Mīklas stūrīšus pārloka pāri ,bet neaizspiež .
- Sakarsētā cepeškrāsnī liek kūkas un cep 180°C temperatūrā 30 minūtes, pēc tam 160°C temperatūrā vēl 15-20 minūtes.
- Pie cepšanas kūkas uzpūšas un kad tās atdziest tad nedaudz noplok.
Lai labi garšo! Receptes autore: L.Rudzone