Itālijas kūkas – Soffioni

SASTĀVDAĻAS:
  • Mīkla
  • Milti 150 gr.
  • Ola 1 gab.
  • Olīveļļa 25 gr.
  • Cukurs: 40 gr.
  • Šķipsniņa sāls
  • Ola,cukurs ,eļla ,sāls-samaisa kopā ,sakuļ ar karoti un tad pievieno pie miltiem un samīca .
  • Mīklu liek vienu stundu ledusskapī atpūsties.

KRĒMS:

  • Ricotta siers 200 gr.
  • Olas 2 gab
  • Cukurs 50 gr.
  • 1 gb Citrona miza sarīvēta
  • Šķipsniņa sāls
  • Daži pilieni citrona sulas.
PAGATAVOŠANA:
  • Olu dzeltenumus atdala no baltuma.
  • Stingrās putās saputo olas baltumu kam pievienots sāls šķipsniņa un daži pilieni citronu sulas.
  • Pie dzeltenuma pieliek citrona mizu sarīvētu un cukuru . Puto 5 min.Tad pievieno Ricotta sieru un vēl 2 min puto .
  • Saputoto dzelteno masu pa daļām liek pie saputotā olu baltuma un vienmērīgi iecilā to.
  • Mīklu plāni izrullē un sagriež 6 gabalos 10cm*10 cm.
  • Sagrieztos mīklas gabaliņus liek keksiņu formiņās ,tā lai stūrīšu malas ir atvērtas . Vidiņu pilda ar krēma masu .
  • Mīklas stūrīšus pārloka pāri ,bet neaizspiež .
  • Sakarsētā cepeškrāsnī liek kūkas un cep 180°C temperatūrā 30 minūtes, pēc tam 160°C temperatūrā vēl 15-20 minūtes.
  • Pie cepšanas kūkas uzpūšas un kad tās atdziest tad nedaudz noplok.

Lai labi garšo! Receptes autore: L.Rudzone