“Grieķu” salāti

Sastāvdaļas:
  • 2 paprikas;
  • 3 tomāti;
  • 5 svaigie gurķi;
  • Sarkanais sīpols;
  • 150 g fetas siera;
  • Melnās olīvas;
  • 1 ēdamkarote citronu sulas;
  • 2 ķiploku daivas;
  • Sāls pēc garšas;
  • Melnie pipari pēc garšas;
  • Pustējkarote oregano;
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas.
Pagatavošana:

Kubikos sagrieziet papriku, tomātus, gurķus. Riņķos sagriež sīpolu un lieciet visu salātu bļodā. Lai pagatavotu mērci, ķilplokus izspiež caur ķiploku spiedi, pieber sāli, piparus, citronu sulu un samaisa visu kopā ar olīveļļu. Uzlabojiet garšu pievienojot oregano. Mērci lej uz dārzeņiem, tad sagriež kubos fetas sieru, kārto uz dārzeņiem un apkaisa ar olīvām.