Gardums no maltās gaļas. Pārspēs jebkuras kotletes!

SASTĀVDAĻAS:

  • maltā gaļa – 500 g
  • sīpoli – 150 g (gaļas masai)
  • baltmaize – 3 šķēles
  • piens – 100 g
  • ola – 1 gab.
  • sāls
  • pipari
  • sīpoli – 100 (marinēšanai)
  • sāls un cukurs – katrs pa 1 tējkarotei
  • etiķis 9% – 2 ēdamkarotes
  • auksts ūdens – 100 g
  • marinēti gurķi – 1 – 2 gab.
  • tomātu kečups – 70 g
  • siers – 100 g

Cūkas muguras karbonāde cepeškrāsnī

PAGATAVOŠANA:
Iemarinēt sīpolus. Sajaukt etiķi, cukuru, sāli un ūdeni. Maisījumā likt kubiņos sagrieztu sīpolu.
Atstāt uz 10 minūtēm, marinādi noliet.
Baltmaizi iemērkt pienā. Rūpīgi saspaidīt ar dakšiņu.
Maltajai gaļai pielikt sakapātu sīpolu, maizi, olu, sāli un piparus. Visu samaisīt viendabīgā masā.
No maltās gaļas masas veidot plakanas kotletītes, likt uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru.
Katru kotletīti apsmērēt ar kečupu, pa virsu likt marinēto sīpolu un marinēta gurķa šķēlīti.
Vēlreiz apsmērēt ar tomātu kečupu.
Likt cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem. Cept 15 minūtes.
Pēc 15 minūtēm katrai kotletei uzbērt rīvētu sieru un cept vēl 10 minūtes.
LAI LABI GARŠO!