Gards un sulīgs cūkas stilbiņš ar kartupeļiem svinīgiem brīžiem

SASTĀVDAĻAS:

  • cūkas stilbiņš – 1 gab. (apmēram 2 kg)
  • ūdens – 4 – 5 litri
  • sāls – 5 – 6 ēdamkarotes
  • kartupeļi – 1 – 1,5 kg
  • tomāti – 4 gab.
  • ķiploks – 1 daiviņa
  • garšvielu maisījums kartupeļiem
  • stilbiņa marinādei:
  • sāls – 1,5 tējkarote
  • pipari – 0,5 tējkarote
  • paprikas pulveris – 1 ēdamkarote
  • ķiploku pulveris – 1 ēdamkarote
  • augu eļļa – 30 ml
  • sinepju graudiņi – 50 g

PAGATAVOŠANA:
Cūkas stilbiņu mērcēt sālsūdenī 12 stundas.
Sajaukt visas marinādes sastāvdaļas. Apsmērēt cūkas stilbiņu ar marinādi.
Likt cepamajā maisā kopā ar kartupeļiem un tomātiem Pielikt garšvielu maisījumu kartupeļiem un sasmalcinātu ķiploku. Cept cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 190 grādiem, 1,5 stundas.
Tad attaisīt maisu un cept vēl 15 – 20 minūtes.
LAI LABI GARŠO!