Gaļas uzkoda. Var pagatavot no pašiem lētākajiem produktiem

SASTĀVDAĻAS:

  • cūkas stilbiņi – 2 gab.
  • sīpols – 1 gab.
  • burkāns – 1 gab.
  • selerijas sakne – 1 gab.
  • pastinaka sakne – 1 gab.
  • pētersīļa sakne – 1 gab.
  • svaigi pētersīļi
  • ķiploks – 3 daiviņas
  • marinēti gurķi – 2 – 3 gab.
  • sāls, melnie pipari
  • želatīns – 10 g uz 500 ml buljona (ja nepieciešams)

PAGATAVOŠANA:

Gaļu likt lielā katlā, pārliet ar aukstu ūdeni un likt uz uguns.

Kad ūdens sāk vārīties, rodas putas. Šo ūdeni noliet, stilbiņus noskalot, katlu izmazgāt.
Likt gaļu atpakaļ katlā, pārliet ar svaigu ūdeni, pielikt sīpolu, burkānu, selerijas sakni, pastinaku un pētersīļa sakni.
Katlu likt uz uguns un vārīt uz lēnas uguns. Vāku nelikt un vārīt apmēram trīs stundas.
Gatavo gaļu sadalīt šķiedrās, ādu iegriezt vienā vietā.
Liekos taukus no ādas var nogriezt.
Formu, kurā likt gaļu, izklāt ar pārtikas plēvi.
Tajā izklāt cūkas ādu.
Gaļai pielikt sāli un piparus. Samaisīt.
Pielikt smalki sakapātus svaigi sakapātus svaigos pētersīļus, ķiplokus un marinētos gurķus.
0,5 litriem buljona pielikt želatīnu (ja tas nepieciešams), uzkarsēt.
Daļu buljona pieliet gaļai. Visu rūpīgi samaisīt un likt formā, cieši piespiežot.
Pa virsu uzliet vēl mazliet buljona, uzlocīt ādas malas uz augšu, pārklāt pāri pildījumam. Pa virsu uzlikt slogu un likt uz nakti ledusskapī.
Iegūtā gaļas rulete izskatās apetīti rosinoši, ir viegli sagriežama.
To var ēst gan ikdienā uz maizītēm, gan likt svētku galdā.
LAI LABI GARŠO!