Gaļas ruletītes ar dārzeņiem

SASTĀVDAĻAS:

  • lazanjas plāksnes (24 x 7 cm) – 6 gab.

PILDĪJUMAM:

  • sīpols – 1 gab.
  • maltā gaļa (liellops + cūka) – 200 g
  • Ķīnas kāposts – 150 g
  • saldais pipars – 60 g
  • sāls – ½ tējkarote
  • balzametiķis – 1 tējkarote
  • Provansas garšvielas – ½ tējkarote
  • baziliks – ½ tējkarote
  • pipari
  • augu eļļa – 1 ēdamkarote

MĒRCEI:

  • sīpols – 1 gab.
  • ķiploks – 1 daiviņa
  • tomāts – 1 gab.
  • tomātu pasta – 3 ēdamkarotes
  • sāls – 1 tējkarote
  • Provansas garšvielas – 1 tējkarote
  • pipari
  • augu eļļa – 1 ēdamkarote

PAPILDUS VAJADZĒS:

  • cieto sieru – 50 g
  • svaigus zaļumus
  • ūdeni – 100 ml
  • skābo krējumu

Vistas kotletes ar sīpoliem mājas gaumē

PAGATAVOŠANA:
Pildījumam sīpolu smalki sakapāt un viegli apcept augu eļļā. Turpat apcept malto gaļu. Tad pievienot smalki sagrieztu saldo piparu un turpināt cept.
Pievienot smalki sašķēlētu Ķīnas kāpostu, sāli, garšvielas un rūpīgi samaisīt.
Lazanjas plāksnes novārīt sālsūdenī apmēram 4 – 5 minūtes (al dente).
Ūdeni noliet, plāksnes atdzesēt.
Uz katras plāksnes likt pildījumu un satīt ruletītē.
Mērcei sīpolu smalki sagriezt, apcept augu eļļā. Pievienot sakapātu ķiploku, sagrieztu tomātu, pasutināt zem vāka. Tad pielikt tomātu pastu, sāli, garšvielas, vēl mazliet pasautēt.
2/3 no mērces likt cepamajā formā, tad izkārtot ruletītes, pārliet ar atlikušo mērci un pārbērt ar sarīvētu sieru.
Pieliet mazliet ūdens (100 ml), uzlikt vāku vai foliju un likt cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem. Cept 20 – 25 minūtes.
Ruletītes gatavas! Pasniegt ar svaigiem zaļumiem un skābo krējumu.
LAI LABI GARŠO!