Gaļas rulete ar plūmēm un riekstiem

SASTĀVDAĻAS:

  • tītara fileja – 1300 g
  • plūmes – 5 gab.
  • ķiploki – 4 daiviņas
  • valrieksti – 100 g
  • gaļas kopējā garšviela – 1 tējkarote
  • Provansas garšviela – 1 tējkarote
  • medus – 50 g
  • sāls – 1 ēdamkarote

PAGATAVOŠANA:
Tītara fileju gareniski iegriezt visā tās garumā, atvērt un ar gaļas āmuriņu izklapēt.
Plūmēm izņemt kauliņus, sagriezt šķēlītēs. Ķiploku un valriekstus sakapāt.
Gaļai uzbērt sāli, garšvielas, uz gaļas izklāt plūmes, uzbērt sakapātos ķiplokus un riekstus.
Gaļu satīt ruletē, cieši nosiet ar diegu un apsālīt no visām pusēm.
Ruleti ietīt vairākās folijas kārtās un likt cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 190 – 200 grādiem. Cept pusotru stundu.
15 – 20 minūtes pirms cepšanās beigām atbrīvot ruleti no folijas un apsmērēt ar medu. Likt atpakaļ cepeškrāsnī.
Gatavo ruleti apbērt ar sakapātiem riekstiem un smalki sagrieztām plūmēm.
LAI LABI GARŠO!