Gaļas rulete

Sastāvdaļas:
  • Vistas fileja 2 gb.
  • Bekons 200 gr
  • Tomāti 2gb.
  • Kaltēti sīpoli 2 tējk.
  • Cietais siers 150 gr
  • Šķiņķis 150 gr
  • Sāls pēc garšas
  • Smalkie pipari pēc garšas
Pagatavošana:

Vistas fileju šķērsām sadala 2 daļās. Saudzīgi izklapē un no abām pusēm uzber sāli un piparus.
Cepamo vedni ar augstām malām izklāj ar bekona šķēlēm tā, lai tās klātos pāri malām.
Sasmalcina tomātus un šķiņķi. Sarīvē sieru.
Uz bekona kārto kārtās – vispirms pusi no vistas šķēlēm, tad tomātus, kaltētos sīpolus, sieru, šķiņķi, tad atkal sieru, tomātus un sīpolus. Virsū liek atlikušo vistas fileju, ko pārklāj ar bekona šķēlēm, kas klājās pāri formas malām.
Pārsedz formu ar folliju un cep 180 grādos 40-45 minūtes.
Gatavo sacepumu atstāj atdzist istabas temperatūrā, nenoņemot folliju. Virsū var uzlikt nelielu slogu. Ievieto ledusskapī līdz pilnīgai atdzišanai.
Noņem folliju un apgāž uz dēlīša. Ar papīra dvieli noņem liekos atdzisušos taukus un sadala šķēlēs.
Kaltētos sīpolus var aizstāt ar svaigiem sīpoliem.
Labu apetīti!