Franču salāti

Sastāvdaļas:
  • Āboli 2 gb
  • Olas 4gb
  • Burkāni 2 gb
  • Ciets siers 200g
  • Sīpols 1 gb
  • Majonēze 100g
  • Sāls pēc garšas
Pagatavošana:

1. Nomizojiet ābolus, izgrieziet serdi, svaigus burkānus nomazgājiet un nomizojiet. Novāriet olas, lai būtu cietas, ļaujiet tām atdzist.
2. Nomizojiet sīpolu un uzlejiet vārošu ūdeni, lai tas kļūtu mīkstāks. Pēc tam salieciet sīpola mīkstās kārtas salātu traukā un ieziediet ar majonēzi.
3. Uz lielās rīves sarīvējiet vienu ābolu un lieciet salātu traukā.
4. Tādā pašā veidā sarīvējiet 2 olas un vienu burkānu, samaisiet , uzlieciet virsū ābolu kārtai, uzsmērējiet majonēzi.
5. Sarīvējiet pusi siera, pievienojiet salatātiem.
6. Pēc tam kārtas atkārtojas tādā pašā secībā, pēdējā kārta ir no siera, kuru beigās nevajag apsmērēt ar majonēzi.
Salātus var izrotāt ar sīki sagrieztiem grieķu riekstiem.