Dārzeņu sacepums cepeškrāsnī

SASTĀVDAĻAS:

  • svaigs kāposts – 500 g
  • sāls – 1 tējkarote
  • kabacis – 1 gab.
  • burkāns – 1 gab.
  • ramiro pipari – 2 gab.
  • svaigi pētersīļi

Mērce pārliešanai:

  • olas – 3 gab.
  • sāls – 1 tējkarote bez kaudzes
  • cukurs – 1,5 tējkarotes
  • melnie pipari – ½ tējkarote
  • cepamais pulveris – 1 tējkarote
  • augu eļļa – 4 ēdamkarotes
  • skābais krējums – 60 g
  • milti – 130 g
  • siers – 200 g

PAGATAVOŠANA:
Kāpostus smalki sagriezt, pievienot sāli un samaisīt ar rokām, cieši saspiežot, lai veidojas sula.
Ja tas ir ziemas kāposts, kas jau kļuvis ciets, to apliet ar karstu ūdeni. Atstāt uz 15 minūtēm.
Tad lieko šķidrumu noliet. Kāpostus nospiest.
Burkānu un kabaci sarīvēt uz rupjās rīves, ramiro piparus (šī šķirne ir daudz saldāka par papriku un ar plānāku miziņu) sagriezt salmiņos.
Pētersīļus smalki sakapāt.
Dārzeņus un zaļumus samaisīt.
Gatavot mērci: bļodiņā iesit olas, pieliek sāli, cukuru, piparus. Visu ar putojamo slotiņu viegli saputot.
Pievienot skābo krējumu, augu eļļu, miltus un cepamo pulveri.
Visu rūpīgi sajaukt un pārliet dārzeņiem.
Masu likt cepamajā pannā, kas izklāta ar cepamo papīru.
Visu izlīdzināt, likt cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 180 grādiem. Cept 20 minūtes.
Gandrīz gatavo sacepumu izņemt no cepeškrāsns, pārbērt ar rīvētu sieru, cept vēl 20 minūtes.
LAI LABI GARŠO!