Dārzeņu risoto

Sastāvdaļas:
  • Rīsi 1 glāze
  • Burkāns 1 gb
  • Tomāti 2 gb
  • Sīpols 1 gb
  • Ķiploks 1 daiviņa
  • Pākšu pupiņas 150g
  • Brokoļi 150g
  • Sausais baltvīns 80 ml
  • Olīveļļa 3 ēdamkarotes
  • Konservēta kukurūza 80g
  • Ūdens 30 ml
  • Malts melnais pipars pēc garšas
  • Sāls pēc garšas
PAgatavošana:

1. Sagrieziet sīpolu mazos gabaliņos un mazliet apcepiet olīveļļā uz uzkarētas pannas.
2. Pievienojiet sasmalcinātu ķiploka daiviņu.
3. Pievienojiet mazos gabaliņos sagrieztu burkānu un pēc tam rīsus.
4. Pielejiet sauso baltvīnu. To vajadzētu iztvaicēt uzgriežot vairāk uguni. Vienmērīgi maisiet rīsus un citus dārzeņus pannā.
5. Smalki sagrieziet tomātus. Pievienojiet tos kopā ar konservēto kukurūzu citām sastāvdaļām pannā. Pielejiet karstu ūdeni. Pievienojiet sāli, piparus un sautējiet 10 minūtes.
6. Pievienojiet pākšu pupiņas un brokoļus. Turpiniet sautēšanu vēl 10-12 minūtes.