Cūkgaļa ar apelsīniem

Sastāvdaļas:

Cūkgaļas karbonāde 3 kg
Sīpoli 2 gab
Burkāni 1 gab
Citrons 1 gab
Apelsīni 2 gab
Zaļumi – loki, dilles
Lauru lapas 3 gab
Melnie pipari 6–8 gab
Apelsīnu ievārījums 2 ēd.k.
Melnie pipari (malti) pēc garšas
Sāls pēc garšas

Pagatavošana:

Gaļu uzliek uz cepjamās formas, apber ar sasmalcinātiem lokiem, dillēm, pētersīļiem.
Gaļu aplej ar vārošu ūdeni, tā lai tas pārklātu vienu trešdaļu gaļas.
Tagad formā izklājam dārzeņus, piparus, lauru lapas.
Sarīvējam apelsīna un citrona mizu, uzberam cepetim.
No citrona izspiežam sulu un sajaucam to ar 2 ēd.k.sāls. Pievienojam to gaļai.

Gaļu pārklāj ar foliju un cep 170 grādos 1 stundu un 15 minūtes. Izņemot no krāsns, noņemiet foliju un atstājiet gaļu uz 30-60 minūtēm.
Gaļu apberiet ar sāli un pipariem un atkal 20 minūtes lielat cepeškrāsnī. Sasmērējiet ar ievārījumu un cepiet vēl stundu.