Cūkas muguras karbonāde cepeškrāsnī

SASTĀVDAĻAS:

  • cūkas muguras daļas karbonāde – 1,7 kg
  • rozmarīns – 5 g
  • ķiploku pulveris – 5 g
  • saldās paprikas pulveris – 5 g
  • karija garšviela – 5 g
  • Provansas garšvielas – 5 g
  • sāls
  • pipari
  • auksti kūpināts bekons – 100 g
  • tomāti – 150 g
  • sīpols – 100 g

PAGATAVOŠANA:
Visas sausās garšvielas samaisīt un ar šo maisījumu ierīvēt karbonādi no visām pusēm.
Gaļā veikt ne pārāk dziļus iegriezumus 2 – 3 cm vienu no otra.
To iekšpusi arī ierīvēt ar garšvielu maisījumu.
Katrā iegriezumā likt sīpola gredzenu, tomāta šķēlīti un gabaliņu bekona.
Karbonādi likt cepamajā formā, kas izsmērēta ar augu eļļu.
Formu pārklāt ar foliju un likt cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 200 grādiem. Cept apmēram 40 – 50 minūtes.
Noņemt foliju un cept vēl apmēram 30 – 40 minūtes.
Cepšanās laiks jāskatās pēc gaļas izmēriem.
Gaļu ik pa laikam apsmērēt ar sulu, kas izdalās cepšanās laikā.
Kad karbonāde gatava, izņemt to no cepeškrāsns, apklāt ar foliju un ļaut atpūsties 10 – 15 minūtes.
Sagriezt šķēlēs un pasniegt ar piedevām pēc izvēles.
LAI LABI GARŠO!