Citronkūka, kas nav jācep

Sastāvdaļas:

 

  • 200 g sviesta cepumu
  • 50 g sviestu
  • 20 g brūnā cukura
  • 200 ml saldā krējuma
  • 10 g pūdercukura

Citrona krēmam:

  • 4 olas
  • 4 citroni
  • 1 glāze cukura
  • 50 g sviesta
Pagatavošana:

Samaliet cepumus, sajauciet ar iepriekš izkausētu sviestu.
Gatavo masu vienmērīgi uzklājiet cepamajā formā un paturiet to ledusskapī uz 10-15 minūtēm.
Tikmēr pagatavojiet citrona krēmu – izspiediet citrona sulu, sarīvējiet miziņas. Miziņas samaisiet ar cukuru, tad pievienojiet sulu. Olas nedaudz sakuliet ar maisītāju. Ielejiet olas citrona-cukura maisījumā un atstājiet 20-30 minūtes. Pēc tam krēmu izkāsiet caur sietiņu, pārlejiet kastrolī, pievienojiet sviestu un uzlieciet uz vidēja uguns. Vāriet, pastāvīgi maisot, kamēr krēms nesabiezē.
Uz atdzisušās pamatnes uzklājiet citrona krēmu un turiet kūku ledusskapī kā minimums 3 stundas.
Pirms pasniegšanas sakuliet saldo krējumu ar pūdercukuru stiprās putās un dekorējiet kūku.