Cepumi, kurus gribēsiet gatavot vēl un vēl

Sastāvdaļas:
  • Cukurs 1glāze
  • Olas 3gb
  • Soda 0,5 tējkarotes
  • Etiķis vai citronu sula sodas dzēšanai
  • Sviests vai margarīns 250g
  • Milti 2,5-3 glāzes
Pagatavošana:

1. Sviestu vai margarīnu sagrieziet uz vairākām daļām un atstājiet uz brīdi, lai tas kļūtu mīkstāks. Lielā bļodā sāciet kult (labāk ar mikseri) olas ar cukuru, un pievienojiet “dzēstu” sodu. Turpiniet putošanu un pievienojiet sviestu vai margarīnu. Putošanu turpiniet tik ilgi, lai mīkla kļūst viendabīga. Pēc tam pievienojiet pakāpeniski miltus.
2. Turpiniet pievienot miltus līdz tam brīdim, kamēr mīklu ir ērti kult ar mikseri. Kad kļūst grūtāk, turpiniet maisīt ar karoti. Kad mīkla paliek pa visam cieta, turpiniet mīcīšanu ar rokām.
3. Mīkla nevar būt elastīga. Tā paliks mīksta, bet nevar lipt pie rokām. Ja mīkla vēl turpina lipt, pievienojiet miltus. Gatavo mīklu ietiniet pārtikas plēvē un ielieciet ledusskapī. Pa to laiku ieslēdziet cepeškrāsni uz 200C grādiem. Sagatavojiet gaļas dzirnaviņas. Cepamā formā ieklājiet cepamo papīru un izņemiet mīklu no ledusskapja. Nogrieziet apmēram ceturtdaļu mīklas, atlikušo mīklu lieciet atpakaļ ledusskapī.
4. No mīklas izveidojiet “desiņu” un sāciet laist cauri gaļas dzirnaviņām. Kad mīkla nāk ārā, lieciet apakšā plaukstu un gaidiet, lai mīkla noslīd pa 5-7cm, tad paceliet un ar nazi nogrieziet. Tādā veidā rodas cepumu pareizā forma- “pūkains zieds” un tā pamatne. Lai nākošais “zieds” arī izdotos, nepieciešams notīrīt mīklas paliekas no gaļas dzirnaviņu “restītēm”.
5. Kad mīkla beidzas, ņemiet ārā no ledusskapja un turpiniet. Centieties visu darīt ātri, lai mīkla nesāk “kūst” uz galda un pazaudē savu formu. Kad cepamā forma ir pilna, lieciet to cepeškrāsnī un sekojiet cepšanai. Vidējais gatavošanas laiks ir 35-40 minūtes. Gatavos cepumus variet apbērt ar pūdercukuru.