Cepumi ar āboliem

Cepumi ar aromātisku pildījumu un kraukšķīga mīkla – brīnišķīgs papildinājums tējai, pledam un lietainam vakaram!

Sastāvdaļas:
  • Kukurūzas ciete 1 glāze
  • Skābais krējums 125g
  • Kviešu milti 3 glāzes
  • Cukurs 10 ēdam.k.
  • Kanēlis 1 šķipsniņa
  • Āboli 4 gab.
  • Sviests 125g
  • Cepamais pulveris 1 tēj.k.
  • Saulespuķu eļļa 100ml
  • Olas 50g
  • Valrieksti 2 gab.
Pagatavošana:

Ābolus nomizo un izņem serdes, sagriež mazos kubiņos, piepilda ar 5 ēd.k. cukura, samaisa un liek uz pannas. Lieciet uz lēnas uguns ar vāku virsū
Šajā laikā samīciet mīklu: sakultas olas sajauciet ar izkausētu sviestu, cukuru, skābo krējumu un cieti.
Atsevišķi izsijājiet miltus, pievienojiet tiem cepamo pulveri un sāli, sajauciet ar olu – sviesta maisījumu un saulespuķu eļļu.
Noņemiet atdzisušo mīklu un ielieciet uz 10 minūtēm ledusskapī.
Ielieciet ābolus bļodā, atcerieties par biezeni, pievienojiet sasmalcinātus riekstus un kanēli.
Mīklu sadaliet divās daļās un izrullējiet. Ar tējkaroti salieciet pildījumu uz pusmīklas.
Noklājiet otro daļu un izspiediet gatavos “pīrāgus”.
Savienojiet malas ar dakšiņu. Cepumu augšpusē izveidojiet krustveida iegriezumu.
Salieciet cepumus uz cepešpannas, kas pārklāta ar cepamo papīru, un cepiet 20 minūtes 180 grādos.
Pieaugušajiem patiešām patiks kraukšķīgais gardums ar patīkamu skābumu, un bērni ar prieku piedalīsies tā pagatavošanā. Lieliska nedēļas nogales recepte, kuru vērts saglabāt!