Cepti āboli ar biezpienu

Āboli, kuri ir sacepti cepeškrāsnī, satur lielu daudzumu pektina, kas ir ļoti veselīgs gremošanas sistēmai. Tas ir diētisks un gards ābolu deserts, kuru var pagatavot vairākos veidos. Vienkāršākais ir uzbērt cukuru āboliem un tos sacept. Var pagatavot ābolus ar dažādiem pildījumiem: riekstiem, ogam, šokolādi, žāvētiem augļiem. Šis ēdiens ideāli derēs kā brokastis bērnam. Lazdu riekstu vietā var izmantot jebkurus citus riekstus.

Sastāvdaļas:
  • 4 gab. āboli,
  • 1 olu dzeltenums,
  • 10 gab.lazdu rieksti,
  • 100 g biezpiens,
  • 1 ēdamk. medus,
  • 1, 5 ēdamk. mannas,
  • 1 šķipsniņa kanēlis.
Pagatavošana:
  1. Sasmalciniet riekstus. Pievienojiet riekstiem medu.
  2. Izkausējiet sviestu un samaisiet to kopā ar riekstiem un mannu.
  3. Pievienojiet biezpienu, olas dzeltenumu, medu un kanēli. Rūpīgi samaisiet.
  4. Izmazgājiet ābolus, izgrieziet serdes tā, lai būtu pēc iespējas vairāk vietas pildījumam.
  5. Iepildiet pildījumu ābolos, salieciet uz cepešpannas un cepiet cepeškrāsnī vai mikroviļņu krāsnī 180 grādos 15 minūtes. Karstus ābolus aplejiet ar medu.

 

Pēc garšas tas atgādina biezpiena sacepumu ar āboliem, bet ir daudz vieglāk pagatavojams.