Bulciņas ar krēmu

SASTĀVDAĻAS:

Mīklai:

  • Piens – 0,5 l
  • Kefīrs – ¼ glāzes
  • Ola – 1 gab
  • Vaniļas cukurs – 1 tējkarote
  • Sāls – šķipsiņa
  • Cukurs – 1,5 ēdamkarotes
  • Sausais raugs – 4 g
  • Sviests – 50 g
  • Milti – 300 g
  • Ola, lai apsmērētu bulciņas
  • Pūdercukurs

Pildījumam:

  • Krējums – 1 glāze
  • Cukurs – 2 ēdamkarotes
  • Vaniļcukurs – 2 tējkarotes
  • Kartupeļu ciete – 0,5 tējkarotes
PAGATAVOŠANA:

Gatavojam mīklu – bļodiņā ieberam sauso raugu un tējkaroti cukura, apmaisa kārtīgi. Pēc tam ielejam nedaudz uzsildītu pienu un atstājam šo masu uz kādam 10 minūtēm, lai masa uzbriest.
Nelielā katliņā izkausē sviestu un atstāj, lai tas atdziest.
Citā bļodiņā iesitam olu, ieber atlikušo cukuru, vaniļas cukuru un sāli. Nedaudz sakuļ ar putošanas slotiņu, pievieno siltu kefīru un rauga masu. Visu kārtīgi apmaisa.
Dziļā bļodā ieber miltus un centrā izveidojam iedobi un ielejam tur iepriekš izveidotu masu. Visu kārtīgi apmaisa un ielej izkausēto sviestu. No izveidotās masas, taisam mīklu. No sākuma tā būs lipīga, bet pēc tam tā kļūs maiga un elastīga.
Tukšu bļodiņu apziež ar sviestu, izliekam izveidotu masu un aptinam ar plēvi. Atstājam šo masu uz 1,5 stundām. Pēc tam, masu sadalam vienādās daļas un izveidojam “bumbas” formā.
Ņemam cepamformu, uzliekām virsū cepampapīru un liekam izveidotus apļus, nedaudz ar pirkstiem izveidojam kā plāceni. SVARĪGI!!! Starp katru plāceni jābūt 3-4 cm attālums, jo mīkla cepšanas laikā var izplesties.
Gatavos plāceņus atstājam apsegtus ar plēvi 30 minūtes.
Gatavojam pildījumu – bļodiņā ieliek krējumu, ieber cukuru un vaniļas cukuru. Samaisa visu līdz izveidojas viendabīga masa. Pec tam pievienojam kartupeļu cieti un atkārtoti apmaisa.
Ņemam nelielu burciņu un apziežam to ar sviestu no ārpuses. Ar šīs burciņas palīdzību izveidojam nelielu iedobi masā.
Nelielā bļodiņā sakuļ olu dzeltenumu un ‘pēc tam ar šo apziež bulciņas. Un katrā bulciņā ielej krējuma masu.
Uzsildām cepeškrāsni līdz 190 grādiem un cepam bulciņas 25 minūtes. Gatavās bulciņas ieliek traukā un apber ar pūdercukuru.