Biezpienmaize karaļu gaumē jeb karaliskā biezpienmaize

Vienkārši, ātri un veselīgi! Apetīti rosinoša plātsmaize ar biezpiena pildījumu karaļu gaumē.  Pāri nepaliks ne kripatiņas… Ja vēlies izcept kādu gardumu ar biezpienu, iesakām izvēlēties karalisko biezpienmaizi. Tā ir ļoti garda un maiga. Šo desertu dievina daudzas saimnieces, jo pagatavošanas gaita ir ļoti vienkārša un neaizņem ilgu laiku.

Tādu  brīnišķīgu ēdienu var gatavot arī bērniem, kuriem negaršo biezpiens. Viņi pat nepamanīs biezpiena klātbūtni šajā kārumā. 

Sastāvdaļas:
  • 500 g biezpiena
  • 4 olas
  • 0,75 glāzes cukura
  • 110 g sviesta 
  • 1,5 glāzes kviešu miltu
Siera kūka ar zīdainu tekstūru un vieglu citrona garšu
Pagatavošana:
  1. Saputojiet olas ar cukuru, pievienojiet biezpienu, labi samaisiet.
  2. Nelielā miltu daudzumā iecilājiet 100 gramus sviesta. Mīciet masu ar rokām, pakāpeniski pievienojot miltus, līdz izveidojas drumstalu mīkla.
  3. Ieziediet cepamo veidni ar 10 gramiem sviesta. Ievietojiet veidnē pusi drumstalu mīklas, uzlieciet biezpiena pildījumu, pārklājiet ar atlikušo drumstalu mīklu.
  4. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180 gādiem, ielieciet desertu, cepiet 30 minūtes. Biezpienmaizīte  ir gatava, kad ir kļuvusi brūngana.

Šis saldais ēdiens sanāk brīnišķīgi maigs un gatavojas ātri, iepriecinot aizņemtās saimnieces. Protams, tādu plātsmaizi bez šaubīšanās var likt uz karaliskā galda. Tā ir to vērta!