Biezpiena sacepums ar bumbieriem un magoņu sēkliņām

Mēdz būt ļoti daudz biezpiena sacepumu veidi, atliek tikai nedaudz atkāpties no ierastās receptes, pievienot klāt kādu jaunu sastāvdaļu un jūs iegūsiet neticami gardu desertu.
Šoreiz vēlamies piedāvāt jums pagatavot neparastu biezpiena sacepumu ar magoņu sēkliņām un bumbieriem. Šis deserts sanāk ļoti maigs. Ideja patiks visiem biezpiena gardēžiem.

Sastāvdaļas:

250 g biezpiens,
20 g sviests,
2 ēdamk. cukurs,
2 ēdamk. manna,
1 ēdamk. magoņu sēkliņas,
1 ola,
1 bumbiers.

Pagatavošana:

Magoņu sēkliņas pārlejiet ar verdošu ūdeni un paturiet tās uz 15 minūtem, pēc tam tās ieberiet ļoti smalkā sietā vai marlē, lai nosusinātu.
Biezpienu sajauciet ar mannu, cukuru, olām un sviestu, sablenderējiet visu līdz izeidojas viendabīga masa.
Nomizojiet bumbieru un sagrieziet to mazos gabaliņos.
Pievienojiet biezpiena masai bumbieru un magoņu sēkliņas.
Paņemiet cepamo formu, ietaukojiet to ar sviestu un apkaisiet ar mannu vai grauzdiņiem. Lieciet biezpiena masu formā un izlīdziniet to ar karoti, kuru saslapiniet aukstā ūdenī.
Cepiet 30 – 35 minūtes, jau iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī uz 180 grādiem.
Ļaujiet sacepumam atdzist, izņiemiet no formas un uzlieciet uz šķīvja.

Pasniedziet to ar krējumu, jebkādu saldo mērci vai ievārījumu!