Biezpiena pīrāgs

Sastāvdaļas:
  • 400 g biezpiena
  • 2 olas
  • 200 g miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1/2 glāze rozīņu
  • 1/2 glāze apelsīnu miziņas
  • 1 ēdamkarote mandeļu pulvera
  • 4 ēdamkarote cukura
  • šķipsniņa vaniļas cukura
  • 20 g sviesta
  • 3 ēdamkarotes pūdercukura
  • sāls (pēc garšas)

 

Pagatavošana:
  • Ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus.
  • Atsevišķā bļodā sajauc biezpienu ar olu dzeltenumiem, sāli un cukuru, pievieno arī vanilas cukuru.
  • Masu saputo ar elektrisko putotāju un iemaisa tajā sasmalcinātās mandeles, rozīnes un apelsīnu miziņas.
  • Pakāpeniski pievieno izsijātus miltus un cepamo pulveri. Rūpīgi masā iecila saputotos olu baltumus.
  • Kūkas formu pārklāj ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  • Masu ieklāj kūkas formā un cep 190°C temperatūrā 40 minūtes.
  • Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.