Biezpiena cepumi ar krējumu

Ja nav vēlēšanās ilgi pavadīt laiku virtuvē, bet gribas kaut ko garšīgu, tad šie cepumi būs tieši laikā.

Sastāvdaļas:
  • Milti(izsijāti) – 350g
  • Biezpiens – 200g
  • Krējums 25% – 150g
  • Cukurs – 100g
  • Vaniļas cukurs
  • Soda – 0.5 tējk.
  • Sāls – naža gals

LASI ARĪ ŠO:Mājās gatavotas konfektes ”Gotiņa”

Pagatavošana:

Biezpienu samaisa ar treknu un biezu krējumu, un sāli. Tad pievieno cukuru, vaniļas cukuru, sodu. Visu kārtīgi samaisa līdz viendabīgai masai. Masā pamazām pievieno izsijātus miltus, labi izmaisa, lai neveidojas kunkuļi. Veidojas blīva, bet mīksta mīkla. Gatavai mīklai ir nedaudz jālīp pie rokām, tāpēc cepumus veidojot rokas apber ar miltiem. Cepumi var būt jebkuras formas, bet visvieglāk tos veidot kā mazas bumbiņas. Cepeškrāsni uzsilda līdz 170-180 grādiem. Cepampannā ieklāj cepampapīru un kārto cepumus. Cep aptuveni 40 minūtes līdz parādās zeltaina krāsa. Var pasniegt gan siltus, gan aukstus.