Biešu salāti ar olu

Ir atnācis pavasaris ar gavēņa laiku. Daudzi uz šo brīdi atteikušies no gaļas ēdieniem. Taču arī tagad varam sevi palutināt ar garšīgiem dārzeņu salātiem, kas būs arī pietiekami sātīgi. Un pirmo vijoli, protams, spēlē vecā labā un ļoti veselīgā biete.
Salāti no rīvētām bietēm ar ķiplociņu un krējumu būtu pārāk vienkārši, tāpēc piedāvājam biešu salātu recepti, kuru varēsiet likt arī svētku galdā.

SASTĀVDAĻAS:
  • bietes – 300 g
  • olas – 2 gab.
  • cietais siers – 80 g
  • majonēze (liesākam variantam – jogurts bez piedevām) – 3 ēdamkarotes
  • sinepes – 1 tējkarote
  • valrieksti – 80 g
  • marinēts gurķis – 1 gab.
  • sāls – pēc garšas
  • mati melnie pipari – pēc garšas
PAGATAVOŠANA:

Bietes novāra, atdzesē, sagriež kubiņos. Varat ņemt jau gatavās, tvaicētās bietes vakuumā, kas nopērkamas veikalos.
Olas cieti novāra, marinēto gurķi un cieto sieru arī sagriež kubiņos. Valriekstus sasmalcina ar naža palīdzību vai sablendē.
Visas sastāvdaļas samaisa, pieliek sāli un piparus.
Majonēzi (vai jogurtu) sajauc ar sinepēm, aizdara salātus.
LAI LABI GARŠO!