Aromātiska zupa Āzijas gaumē

Vēlaties izmēģināt īstu gaļas zupu? Tad iepazīstieties ar šo recepti! Oriģinālā bozartmas pamatā ir jēra gaļa, taču mēs piedāvāsim mūsu vēderiem un garšas kārpiņām vairāk pierasto vistu. Tajā nav nekā lieka, tikai aromātisks, piesātināts gaļas buljons. Galvenais šī ēdiena noslēpums ir bagātīgi pievienotās garšvielas.
Nebrīnieties, ja buljons novārīsies līdz mērces konsistencei, tā tam jābūt! Šajā receptē esam aizvietojuši dārgo safrānu ar kurkumu, taču garša un aromāts no tā nebūt necietīs.

SASTĀVDAĻAS:
  • ūdens – 1,5 l
  • vista – 1 gab.
  • sīpoli – 6 gab.
  • tomāti – 4 gab.
  • granātābolu sula – 1 glāze
  • sviests – 3 ēdamkarotes
  • koriandrs – 1 ēdamkarote
  • pētersīļi – 1 ēdamkarote
  • timiāns – 0,5 ēdamkarote
  • dilles – 1 ēdamkarote
  • piparmētra – 1 tējkarote
  • kurkuma – 1 šķipsniņa
  • ķiploki – 4 daiviņas
  • čili pipars – 1 tējkarote
  • sāls – pēc garšas
PAGATAVOŠANA:

Vistu sadala gabalos, liek katlā, aplej ar ūdeni un vāra apmēram stundu (tas atkarīgs no tā, cik sīksta tā ir). Vārīšanās laikā ik pa brīdim jānosmeļ tauki un jālej dziļā pannā.
Sīpolus smalki sakapā un apcep pannā, vistas taukos. Pievieno sviestu, tad pieliek vistu, kas izņemta no buljona un pacep desmit minūtes.
Pannā pielej nokāstu buljonu, sautē vēl desmit minūtes, tad pielej granātābolu sulu, pieliek sablendētus tomātus, sakapātu koriandru, pētersīļus, dilles, timiānu, saspiestus ķiplokus un čili piparu. Pieber sāli un kurkumu. Vāra vēl 5 – 10 minūtes.
Bozartma ir tik kolorīts ēdiens, ka baudot to neviļus pārcelsieties uz vilinošo Āziju. Noteikti izmēģiniet to jau nākamajās brīvdienās!
LAI LABI GARŠO!