Ābolu pīrāgs

Katrai labai saimniecei ir sava ideāla ābolu pīrāga recepte,kur cepums vienmēr izdodas garšīgs un skaists.Ar tādu cienastu mūsdienās reti kuru var pārsteigt.Taču ar ābolu šarloti gan.
Tādēļ mēs piedāvājam pievērst uzmanību šai neparastajai cepuma receptei un ar to papildināt savu recepšu krātuvīti.
Galvenais-pīrāgu gatavot ir ļoti viegli un tas izdodas jau pirmajā reizē.Tā kā to var izcept pat saimniece iesācēja.

SASTĀVDAĻAS:
  • Kviešu milti 0,75 glāzes
  • sviests 6 ēdamkarotes
  • saulespuķu eļļa 1 ēdamkarote
  • cukurs 3 tējkarote
  • sāls šķipsna
  • ūdens 1 ēdamkarote
  • āboli 2 gabali
  • kanēlis 1 tējkarote
LASI ARĪ ŠO: Biezpiena cepumi ar krējumu
PAGATAVOŠANA:

1 Sajauciet bļodā 3 ēdamkarotes miltu,sviestu,saules puķu eļļu,0,5 tējkarotes cukura,sāli.Labi sarīvējiet maisījumu ar rokām.Pēc tam pievienojiet ledus aukstu ūdeni un sajauciet mīklu.
2 Ietiniet mīklu pārtikas plēvē un uz minūtēm 20-30 ievietojiet ledusskapī.
3 Uzkaisiet darba virsmai miltus un izrullējiet mīklu biezumā no 7-9 milimetriem.Ar šķīvja palīdzību no mīklas izgrieziet apli un pārlieciet to uz pannas kur izklāts pergamenta papīrs.
4 Ābolus pārgrieziet uz pusēm,izgrieziet serdi un sagrieziet plānās šķēlītēs.Uzlieciet tās uz mīklas,uzberiet atlikušo cukuru un kanēli.Pa virsu uzlieciet atlikušā sviesta gabaliņus.
5 Cepiet pīrāgu 30-35 minūtes cepeškrāsnī kura uzkarsēta līdz 200 grādu temperatūrai,cep kamēr augļi mīksti un mīkla nav apbrūnējusi.
Kanēlis un cukurs šim ābolu pīrāgam dod īpašu aromātisku garoziņu.Izdodas ļoti garšīgi.Droši varat teikt,ka šis deserts ir cienīgs uz jūsu galda parādīties bieži.Pasniedziet to ar vaniļas saldējuma bumbu pie tējas vai kafijas.