Ābolu keksiņi

Sastāvdaļas:
  • Sviests 150g
  • Cukurs 0,7 glāze
  • Āboli 6-8gb
  • Olas 2gb
  • Kviešu milti 1,7 glāze
  • Cepamais pulveris 2 tējkarotes
  • Sāls 1 šķipsniņa
  • Citrons 0,5gb
  • Pūdercukurs pēc garšas
  • Kanēlis pēc garšas
Pagatavošana:

1. Saspaidiet sviestu un ielieciet dziļā bļodā vai arī miksera traukā. Pievienojiet pusi cukura un saputojot uz vidēja ātruma līdz sviests paliek gaišāks un gaisīgāks.
2. Pēc tam pievienojiet atlikušo cukuru, ielejiet olas un saputojiet, lai cukurs pilnībā izkustu. Masai jākļūst maigai, krēmveida un gaisīgai.
3. Nomizojiet ābolus un izgrieziet serdes. Pēc tam sagrieziet nelielos gabaliņos. Lai āboli nepaliktu tumši, uzlejiet tiem virsū citrona sulu un samaisiet.
4. Pievienojiet sviesta- olu masai kviešu miltus, cepamo pulveri, nedaudz sāls un samaisiet mīklu. Nebaidieties, ja mīkla būs diezgan bieza.
5. Pievienojiet mīklai ābolus un samaisiet to.
6. Ielieciet mīklu cepamās formītēs un cepiet līdz 200C grādiem izkarsētā cepeškrāsnī 20 minūtes. Gataviem keksiņiem ļaujiet atdzist un tad uzberiet virsū pūdercukuru un kanēli.