Biezpiena cepumi – banāniņi

Cepumi, kas gatavoti pēc šīs receptes izskatīsies kā veikalā pirkti, tāpēc tos var izmantot arī kā dāvanu sev mīļiem cilvēkiem.

Sastāvdaļas:

Sviests – 200g
Krējums – 200g
Biezpiens – 200g
Milti – 3,5 tases
Kartupeļu ciete – 2 ēd. kar.
Cepamais pulveris – 1,5 tējk.
Olas dzeltenums – 1gb
Vaniļas cukurs – 1 tējk.
Pūdercukurs dekorēšanai

LASI ARĪ ŠO:“Selgas” cepumu torte ar banāniem un iebiezināto pienu

Pagatavošana:

Sviestu griež mazos gabaliņos un sakuļ. Atsevišķā traukā krējumu sajauc ar cepamo pulveri, samaisa un pievieno sakultajam sviestam. Masu sakuļ ar slotiņu līdz viendabīgai masai. Miltus izsijā un pakāpeniski, maisot, pievieno masai. No mīklas gatavo bumbiņas ap 25-30 gramiem. Kārto uz liela šķīvja un liek ledusskapī.
Biezpiena pildījums gatavojas viegli. Samaisa biezpienu ar cukuru, pievieno vaniļas cukuru, atdzesētu olas dzeltenumu un kartupeļu cieti. Samaisa līdz pazūd visi kunkuļi. Izņem mīklu no ledusskapja. Katru bumbiņu izrullē un pa vidu liek biezpiena pildījumu. Maliņas aizspiež, lai neveras vaļā. Aizspiesto maliņu pagriež lai tā paliek cepuma apakšā un veidojas tāda kā banāna forma. Cepampannā ieklāj cepampapīru un kārto cepumus uz pannas. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem un cep ap 30 minūtēm.