Dievīga kūka, pagajušajā gadā atradu dreugiem.lv, protasms arī ieliku kaut ko no sevis, bet paldies Lailai ex Vaitupei par pamatideju! Svaiga, gaisīga un protams ar dievīgu pēcgaršu!

Cepumi “Selga” , apelsīna sula, apelsīns miziņa, saldais krējums, skābais krējums, mascarpone siers, baltais vaniļas zefīrs, cukurs, zemenes, šokolāde, mandeļu sakaidiņas
Sastāvdaļas:
- Cepumi “Selga” 1,5 paciņas
- Apelsīna sula
- Apelsīns miziņa
- Saldais krējums 35 % 250 ml
- Skābais krējums 100 g
- Mascarpone siers 250 g
- Baltais zefīrs 3 gab.
- Cukurs 2 ēdamk.
- Zemenes 400 g
- Šokolāde
- Mandeļu sakaidiņas
Pagatavošana:
- Ņem trauku ar augstām maliņām, drupina iekšā selgas cepumus, lai nav redzama trauka pamatne.
- Uz cepumiem uzrīve apelsīna miziņu un izpiež apelsīna sulu.
- Saputo saldo krējumu ar cukuru.
- Iemaisa Mascarpone sieru un krējumu, visu saputo viendabīgā masā.
- Klāj uz cepumiem krēma kārtu un drupina zefīru.
- Uz krēma liek svaigo zemeņu kārtu.
- Atkārto krēma kārtu.
- Noslēdzošajā kārtā atkārto zemeņu kārtu, kūkai uzliek vāku vai folija cepurīti un liek leduskapī vismaz uz 2 – 4 h, bet vislabāk viņu atstāt uz visu nakti.
- Visu dekorē ar mandeļu skaidiņām un uzrīvētu šokolādi. Iesaku to darīt tieši pirms padošanas.
[yumprint-recipe id=’17’]
Lai labi garšo!
Bezjēdzīga kūka, neturas kopā, jūk ārā. Sabojāts gan saldais ēdiens, gan diena
Bet vai garša bija laba? Gribu mēģināt to sataisīt porciju trauciņos, tad izpaliks tā gabalu griešana.
Sveiki,
amam.lv blogā tiek publicētas tikai labākas receptes no manas izlases. Tāpēc garša ir laba un ja seko receptē norādītajam saturam, tad viss sanāks lieliski. 😉
Kristīne