Vistas stilbiņi balzamiko un apelsīnu mērcē

Vistas stilbiņi balzamiko un apelsīnu mērcē

Vistas stilbiņi balzamiko un apelsīnu mērcē

Darbdienās kad prāts pavisam nenesās ilgi stāvēt pie plīts, šī recepte būs ideāla ātrai un gardai maltītei!

Vistas stilbiņi, apelsīni, balzamiko etiķis, sāls, pipari, sviests

Vistas stilbiņi, apelsīni, balzamiko etiķis, sāls, pipari, sviests

 

Sastāvdaļas:

  • Vistas stilbiņi 6 gab.
  • Apelsīns 1 gab.
  • Balzamiko etiķis 2 ēdamk.
  • Jūras sāls un pipari (pēc garšas)
  • Extra virgin olīveļļa 1 – 2 ēdamk.
  • Sviests bez sāls 1 – 2 ēdamk.

Pagatavošana:

  1. Vistas stilbiņus nomazgā un nogriež augšējo kauliņu, kas atrodas aiz skrimšļa. To daļu liek saldētavā un izmanto, kad nepieciešams buljons zupai vai mērcei.
    Apstrādā vistas stilbiņu

    Apstrādā vistas stilbiņu

     

  2. Stilbiņus apkaisa ar sāli un pipariem.

    Apkaisa vistas stilbiņus

    Apkaisa vistas stilbiņus

  3. Uz pannas uzlej olīveļļu un liek virsū vistas stilbiņus. Apcep zeltaini brūnus no visām pusēm.

    Apcep stilbiņus

    Apcep stilbiņus

  4. Pievieno apelsīna šķēles, nedaudz abrūnina un liek sakarsētā līdz 210 grādiem cepeškrāsnī. Cep 15 min.

    Pievieno apelsīna šķēles

    Pievieno apelsīna šķēles

  5. Gatavos stilbiņus izņem no pannas uz šķīvja.
  6. Pie apelsīniem pievieno balzamiko etiķi un paspiež apelsīnu, lai iznāk sula un sautē 2 min.

    Pievieno balzamiko etiķi

    Pievieno balzamiko etiķi

  7. Izslēdz uguni un pievieno sviestu.

    Pievieno sviestu

    Pievieno sviestu

  8. Liek vistas stilbiņus apelsīnu balzamiko mērcē, apviļā no visām pusēm.

    Apviļā mērcē vistas stilbiņus

    Apviļā mērcē vistas stilbiņus

  9. Pasniedz ar jūsu izvēlētu piedevu.

Lai labi garšo!


Leave a Reply