Vistas frikadeļu zupa no Rreičelas Kū

Vistas frikadeļu zupa no Rreičelas Kū

Vistas frikadeļu zupa no Rreičelas Kū

Reičala Kū ir angļu šefpavārs, kas dzīvo Parīzē un ir sarakstījusi burvīgas pavārgrāmatas. Reičela mani iedvesmo un katrs viņas ēdiens, kas tapis mazā Parīze virtuvē ir ļoti gards un pamēģināšanas vērst. Tā kā pie manis Tallinā iestājās vēss un rudenīgs laiks, šķirstot viņas sarakstīto pavārgrāmatu nolēmu pagatavot tieši šādu aromātisku buljona zupu.

Vistas fileja, burkāni, olas, sēnes, baltmaize, kafijas saldais krējums, sāls, pipari, muskatrieksts

Vistas fileja, burkāni, olas, sēnes, baltmaize, kafijas saldais krējums, sāls, pipari, muskatrieksts


Sastāvdaļas:

  • Vistas buljons 2 l;
  • Burkāni 3 gab.
  • Nelieli šampinjoni 10 gab
  • Jēlas vistas krūtiņas 500 g
  • Baltmaize bez garozas 100 g
  • Kafijas saldais krējums 100 ml
  • Ola un olas dzeltenums
  • Sāls un pipari 1 tējk.
  • Rīvēts muskatrieksts 1 tējk.


Pagatavošana:

  1. Uzvāra vistas buljonu, vai ātrajā variantā izmantojiet vistas buljona kubiņus.
  2. Ielej lielā katlā buljonu un pieliek klāt burkānu šķēlītes. Uzvāra to un turpina vārīt 10 min.

    Vistas buljonam pievieno burkānus

    Vistas buljonam pievieno burkānus

  3. Pa to laiku pagatavo vistas frikadeles. Liek blenderī vistas krūtiņu, baltmaizi bez garozas, kafijas saldo krējumu, olu un olu dzeltenumu, sāli, svaigi maltus piparus un rīvēto muskatriekstu. Visu sajauc viendabīgā masā.

    Pagatavo frikadeļu masu

    Pagatavo frikadeļu masu

  4. No gatavās masas veido frikadeles, ar divu tējkarošu palīdzību. Liek vārīties klāt pie buljona.

    Veido frikadeles

    Veido frikadeles

  5. Nomazgā un gareniski sagriež  šampinjonus. Pievieno zupai sēnes un vāra 5 min.

    Pievieno sēnes

    Pievieno sēnes

  6. Pasniedziet zupu ar smalki sakapātiem pētersīļiem.

Lai labi garšo!


Leave a Reply