Vistas fileja ar plūmju čatniju

Vistas fileja ar plūmju čatniju

Vistas fileja ar plūmju čatniju

Čatnijs ir universāla, pikanta mērce no augļiem vai ogām, kura labi saderēs ar gaļu, zivīm vai sieriem. Čatnija konsistence ir jāatgādina biezu mērci vai ievārījumu. Čatnija garša ir neparasta. Ēdot sajutīsiet dažādas garšas nianses, saldi, skābi, pikantas. Man ļoti garšoja, tāpēc steidzos padalīties ar jums. Tagad plaši pieejamas ir sulīgās plūmes, tāpēc piedāvāju paeksperimentēt virtuvē un pagatavot šo interesanto ēdienu!

Vistas fileja, plūmes, ingvers, čīli pipars, karija pulveris, sāls, pipari, olīveļļa, ūdens, ābolu etiķis

Vistas fileja, plūmes, ingvers, čīli pipars, karija pulveris, sāls, pipari, olīveļļa, ūdens, ābolu etiķis


Sastāvdaļas:

  • Vistas fileja 2 gab.
  • Jūras sāls un malti pipari (šķipsniņa)
  • Olīveļļa 2 ēdamk.
  • Vidēja lieluma sarkanais sīpols 1 gab.
  • Čīli pipars 1 gab.
  • Plūmes 6 gab.
  • Brūnais cukurs 70 g
  • Ābolu etiķis 2 ēdamk.
  • Karija pulveris 1 ēdamk.
  • Rīvēts svaigais ingvers 1 ēdamk.
  • Ūdens 50 ml

Pagatavošana:

  1. Sagatavo vistas fileju cepšanai. Nomazgā un pārgriež vistas krūtiņu gareniski. Apsāla un sapiparo. Apcep olīveļļā no katras puses 5 min.

    Apstrādā vistas fileju

    Apstrādā vistas fileju

  2. Pagatavo čatniju: uz pannas, kur tika apcepta vistas fileja, pievieno atlikušo ēdamkaroti olīveļļas un apcep 3 min sakapātu čīli un sarkano sīpolu.

    Apcep čīli piparu un sīpolu

    Apcep čīli piparu un sīpolu

  3. Attīra plūmes no kauliņiem un sagriež nelielās daļās.

    Sagriež plūmes

    Sagriež plūmes

  4. Pievieno klāt pannā pie čilī un sīpoliem plūmes, cukuru, etiķi, karija pulveri, rīvētu svaigo ingveru un ūdeni. Kad sāk vārīties, uzgriež mazāku uguni un sautē vēl 8 min, līdz plūmes ir palikušas mīkstākas un pati mērcīte sabiezē.

    Gatavo čatniju pēc norādījumiem

    Gatavo čatniju pēc norādījumiem

  5. Pasniedz vistas fileju pārlietu ar plūmju čatniju.


Padoms:

Lai čatnija mērce nebūtu ļoti asa, čilī piparam izņemiet sēklotni un aso balto vidiņu.

Lai labi garšo!


Leave a Reply