Vistas fileja ar fenheli un spinātiem

Vistas fileja ar fenheli un spinātiem

Vistas fileja ar fenheli un spinātiem

Starp plašo lielveikala dārzeņu un augu piedāvājuma gribās izcelt vienu interesantu augu – fenheli. Augam piemīt patīkams anīsa aromāts un pikanti – saldena garša. To vairākkārt biju redzējusi TV šovos un pavārgrāmatās, bet pati pielietoju pirmo reizi. Iepazīstot fenheli, tapa garda recepte, ātrai pusdienu vai vakariņu maltītei.

Fenhelis, spināti, vistas fileja, spageti, maskarpones siers, citrona miziņa, sāls, baltie pipari

Fenhelis, spināti, vistas fileja, spageti, maskarpones siers, citrona miziņa, sāls, baltie pipari


Sastāvdaļas:

  • Vistas fileja 2 gab.
  • Fenhelis 1 gab.
  • Spināti 100 g
  • Citrona miziņa
  • Maskarpone 250 g
  • Parmezāns (ja vēlas)
  • Jūras sāls un balti malti pipari
  • Spageti


Pagatavošana:

  1. Nomazgā un sagriež vistas fileju.

    Sagriež vistas fileju

    Sagriež vistas fileju

  2. Sagriež fenheli.

    Sagriež fenheli

    Sagriež fenheli

  3. Sasilda pannu, apslaka ar olīveļļu un liek iekšā vistas filejas gabaliņus.

    Apcep vistas filejas gabalņus

    Apcep vistas filejas gabalņus

  4. Pievieno klāt fenheli, cep līdz fenhelis kļūst caurspīdīgs.

    Pievieno fenheli

    Pievieno fenheli

  5. Pievieno klāt spinātus.

    Pievieno klāt spinātus

    Pievieno klāt spinātus

  6. Pievieno maskarpone sieru, citrona miziņu, jūras sāli un baltos piparus. Visu kārtīgi maisa līdz maskarpones siers ir izkusis. Ja mērce liekas par biezu pievieno 3 kausiņus karsta ūdens no spageti.

    Pievieno pārējās mērces sastāvdaļas

    Pievieno pārējās mērces sastāvdaļas

  7. Pasniedz karstu ar spageti un uzrīvētu parmezāna sieru.

Lai labi garšo!


Leave a Reply