Vistas aknu pastēte ar svaigi spiestu apelsīnu sulu

Vistas aknu pastēte ar apelsīnu sulu

Vistas aknu pastēte ar apelsīnu sulu

Pēc nelielas pauzes esam veiksmīgi atgriezušies darba ritmā un līdz ar to arī AmAm.lv blogā. Šoreiz gribās parunāt par brokastīm, kas, manuprāt, ir galvenā dienas ēdienreize. Tā vai nu sabojās dienu, ja ledusskapī neatradīsies nekas gards priekš tām, vai nu uzlabos dienas sākumu uz visiem 100%.
Ēdu brokastis vienmēr, tāds nu ir mans lielais pieradums. Tā pat kā citās ēdienreizēs patīk dažādība un interesantas receptes, tā arī brokastīs cenšos pagatavot kaut ko savādāku, šeit nu būs viena laba aknu pastētes recepte, priekš brokastu maizītēm.

Vistas aknas, apelsīna sula, sviests, šarlotes sīpoli, sāls, pipari

Vistas aknas, apelsīna sula, sviests, šarlotes sīpoli, sāls, pipari


Sastāvdaļas:

  • Vistu aknas 300 g
  • Šarlotes sīpoli 2 gab.
  • Sviests 100 g
  • Jūras sāls un malti melnie pipari (pēc garšas)
  • Svaigi spiesta apelsīna sula 90 ml
  • Svaiga maize (pasniegšanai)


Pagatavošana:

  1. Nomazgā aknas zem tekoša ūdens, attīra no plēvēm un taukumiem. Sagriež gabaliņos.

    Sagatavo aknas cepšanai

    Sagatavo aknas cepšanai

  2. Sasmalcina sīpolus.

    Sasmalcina sīpolus

    Sasmalcina sīpolus

  3. Pannā uz vidējas uguns izkausē sviestu un liek klāt šarlotes sīpolus un cep līdz sīpoli paliek mīksti.

    Sviestā apcep sīpolus

    Sviestā apcep sīpolus

  4. Pievieno aknas, sāli un piparus. Cep 7 min.

    Pievieno aknas un cep aptuveni 7 min

    Pievieno aknas un cep aptuveni 7 min

  5. Gatavās aknas liek blenderī un samaļ viendabīgā masā.

    Aknes pārvērš pastētē

    Aknas pārvērš pastētē

  6. Pievieno apelsīna sulu. Visu sakuļ viendabīgā masā.

    Pievieno svaigi izpiesta apelsīna sulu

    Pievieno svaigi izspiesta apelsīna sulu

  7. Pastēti pilda sagatavotajā traukā vai trauciņos, kas iepriekš ieziesti ar mīkstu sviestu. Liek ledusskapī vismaz uz 4 stundām.

    Pilda iepriekš sagatavotos trauciņos

    Pilda iepriekš sagatavotos trauciņos

  8. Pastēti vislabāk baudīt nākamajā dienā.

Lai labi garšo!


Leave a Reply