Šokolādes fondants

Šokolādes fondants

Šokolādes fondants

Šokolādes fondants – gardums īsteniem šokolādes mīļotājiem.

Šokolādes fondants - Sastāvdaļas

Šokolādes fondants – sastāvdaļas

 

Sastāvdaļas:

  • Melnā šokolāde 70%  200 g
  • Kviešu milti 100 g
  • Sviests 200 g
  • Cukurs 200 g 
  • Olas 6 gab.

Pagatavošana:

  1. Gabaliņos salauztu šokolādi un sviestu liek bļodā un karsē ūdens peldē, līdz abas sastāvdaļas ir izkusušas.
    Ūdens pelde

    Ūdens pelde

     

  2. Olas iesit bļodā, pievieno cukuru un viegli saputo tās, līdz cukurs ir izkusis.
    Sakuļ olu ar cukuru

    Sakuļ olu ar cukuru

     

  3. Kad šokolādes un sviesta masa ir izkususi, to lēnām, nepārtraukti maisot, iecilā olu masā. Samaisa.
    Sajauc olas ar šokolādi

    Sajauc olas ar šokolādi

     

  4. Šokolades masā iesijā miltus un samaisa, lai nebūtu kunkuļu.
    Iesijā miltus

    Iesijā miltus

     

  5. Cepamās veidnes ietauko ar sviestu vai eļļu, lai gatavos fondantus vieglāk varētu izņemt no formiņām.
  6. Iepildām fondantu masu formiņās un ieliekam veselu šokolādes gabaliņu pa vidu. Formiņas vēlams ņemt ar augstākām maliņām, kā piemēram kafijas krūzīti, vai mafinu trauciņus, kur mazāk rieviņu!
    Gatavi cepšanai

    Gatavi cepšanai

     

  7. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200° C temperatūrai. Liek cepeškrāsnī un cep 5-6  minūtes. Fondants ir izcepies ideāli, ja deserta vidus ir mīksts un krēmīgs.

Labu apetīti! :)


2 thoughts on “Šokolādes fondants

  1. Vienmēr esmu vēlējusies taisīt fondantu,bet līdz šim neesmu saņēmusies un atradusi piemērotu recepti. Lūk, būs iemesls saņemties! Paldies, Kika!

Leave a Reply