Šokolādes braunijs ar bieti

Šokolādes braunijs ar bieti

Šokolādes braunijs ar bieti

Šokolādes braunijs ir kūka īsteniem šokolādes mīļotājiem. Kūkas mazais noslēpums ir biete, kas ļoti labi sader ar šokolādi un saglabā vajadzīgo kūkas mitrumu. Kūka ir ātri un viegli pagatavojama, kas man nav mazsvarīgi un tās garša ir ļoti laba. Pasniegts ar piena glāzi vai ar saldējuma bumbiņu, tas būs tieši, kas nepieciešams sevis palutināšanai.

Olas, milti, cukurs, mandeļu skaidiņas, sviests, šokolāde, biete, cepamais pulveris, vaniļas cukurs, krējums

Olas, milti, cukurs, mandeļu skaidiņas, sviests, šokolāde, biete, cepamais pulveris, vaniļas cukurs, krējums


Sastāvdaļas:

  • Tumšā šokolāde 70 % 250 g
  • Milti 100 g
  • Svaigā rīvētā biete 250 g
  • Olas 3 gab.
  • Brūnais cukurs 200 g
  • Sviests 100 g
  • Soda 1 tējk.
  • Cepamais pulveris 1 tējk.
  • Mandeļu skaidiņas 50 g
  • Vaniļas cukurs 1 tējk.

Glazūra kūkas augšai

  • Tumšā šokolāde 70 % 75 g
  • Pūdercukurs 50 g
  • Krējums 50 g

Pagatavošana:

  1. Sasilda krāsni 180°C grādus karstu.
  2. Sasmērē ar sviestu cepamo pannu un ieklāj tur cepamo papīru.
  3. Nomazgāt, notīra un sarīvē bieti.
    Apstrādā bieti

    Apstrādā bieti

     

  4. Ūdens peldē izkausē 250 g šokolādes.
    Izkausē šokolādi

    Izkausē šokolādi

     

  5. Traukā sajauc olas, cukuru, vaniļas cukuru. Iemaisa izkausētu sviestu.
    Sajauc olas, cukuru, vaniļas cukuru. Iemaisa izkausētu sviestu.

    Sajauc olas, cukuru, vaniļas cukuru. Iemaisa izkausētu sviestu.

     

  6. Masu pastāvīgi maisot, iesijā miltus, sodu, cepamo pulveri, mandeļu skaidiņas, kausēto šokolādi un rīvētas bietes.
     Iesijā miltus, sodu, cepamo pulveri, mandeļu skaidiņas, kausēto šokolādi un rīvētas bietes

    Iesijā miltus, sodu, cepamo pulveri, mandeļu skaidiņas, kausēto šokolādi un rīvētas bietes

     

  7. Gatavo masu ielej cepamajā traukā un liek cepeškrāsnī uz 40 min. Kūkas gatavību var pārbaudīt ar koka irbulīti. Iebakstot kūkā, tam jāiznāk tīram.
    Kūkas masu lej cepamtraukā

    Kūkas masu lej cepam-traukā

     

  8. Ļaujam kūkai atdzist. Tikmēr pagatavojam kūkas glazūru.
  9. Izkausē glazūrai paredzēto šokolādi ūdens peldē.
  10. Šokolādē iemaisa pūdercukuru un krējumu.
    Sajauc kūkas glazūru

    Sajauc kūkas glazūru

     

  11. Pārklāj kūku ar glazūru.
    Pārklāj kūkas augšiņu

    Pārklāj kūkas augšiņu

     

Lai labi garšo!


2 thoughts on “Šokolādes braunijs ar bieti

Leave a Reply