Siera kūka

Siera kūka

Siera kūka

Kādu laiciņu atpakaļ solījos savām draudzenēm, ka padalīšos ar vienu no siera kūkas receptēm. Nu re šajās brīvdienās man bija ļoti labs iemesls pašeptēt ilgāk virtuvē un uzcept gardo siera kūku. Uzcepot siera kūku ir obligāti tā jāatdzesē un tikai tad ir jāķeras pie rotāšanas. Vislabāk kūku atstāt ievilkties pa nakti ledusskapī, jo tā vislabāko garšas buķeti iegūst nākamajā dienā. Ar garšu var variēt un eksperimentēt, vaniļas vietā likt vaniļas cukuru, pierīvēt dažādu citrusaugļu mizu, likt klāt ogas, mainīt cepumu pamatnes un tik un tā viņa sanāks ļoti garda un neatkārtojama.

Selgas cepumi, sviests, Mascarpone siers, Philadelphia siers, Svaigais siers, olas, citrona miziņa, cukurs, vaniļas pāksts, avenes

Selgas cepumi, sviests, Mascarpone siers, Philadelphia siers, Svaigais siers, olas, citrona miziņa, cukurs, vaniļas pāksts, avenes


Sastāvdaļas:

  • Selgas cepumi 360 g (2 paciņas) Var izmantot jebkurus smilšu cepumus.
  • Sviests 82,5%, 80 – 100 g (istabas temperatūrā)
  • Mascarpone siers 250 g
  • Philadelphia siers 200 g
  • Svaigais siers 150 g
  • Olas 6 gab.  (3 veselas + 3 dzeltenumi)
  • Cukurs 100 g
  • Citrona miziņa 1- 2 tējk.
  • Vaniļas pāksts (puse)
  • Svaigas ogas vai sezonas augļi (rotāšanai)

Pagatavošana:

  1. Cepumus saberž drupačās ar rokām vai, lai būtu ātrāk, var izmantot blenderi.
    Apstrādā cepumus

    Apstrādā cepumus

     

  2. Cepumu masu sajauc ar mīkstu sviestu, saberžot tos viendabīga masā.
    Cepumus sajauc ar sviestu

    Cepumus sajauc ar sviestu

     

  3. Cepamo formu vienmērīgi izklāj ar cepumu drupačām un padursta ar dakšiņu.
    Izklāj cepumus cepamajā formā

    Izklāj cepumus cepamajā formā

     

  4. Olām un olu dzeltenumiem pievieno cukuru, *vaniļas pāksts sēkliņas un ierīvē citrona miziņu. Visu saputo, līdz cukurs izkusis.
    Veido masu pēc norādījumiem

    Veido masu pēc norādījumiem

     

  5. Saputotajā olu masā pa vienam iemaisa Mascarpone, Philadelphia un svaigo sieru.
    Iemaisa sierus

    Iemaisa sierus

     

  6. Gatavo masu lej formā uz cepumu pamatnes.
    Gatavo masu lej uz kūkas pamatnes

    Gatavo masu lej uz kūkas pamatnes

     

  7. Sakarsē krāsni līdz 180° C, liek iekšā kūku, cep 50 min.
  8. Ņem ārā un atstāj formā atdzist. Atdzisušu kūku izņem no cepam formas un dekorē pēc jūsu ieskatiem ar augļiem vai ogām, kas sezonāli pieejamas.
    Gatavā siera kūka

    Gatavā siera kūka

     


* Vaniļas pāksti ar asu nazi pārgriež gareniski uz pusēm, izkasa ar neaso naža galu sēkliņas.

Apstrādā vaniļas pāksti

Ar neaso naža galu apstrādā vaniļas pāksti

Lai labi garšo!


Leave a Reply