Šampinjonu biezzupa ar kausēto sieru

Šampinjonu biezzupa ar kausēto sieru

Šampinjonu biezzupa ar kausēto sieru

Biezzupas ir viens no ēdieniem, ko ātri pagatavot pusdienās vai vakariņās. Tās ir sātīgas, veselīgas un mēdz būt ar dažādām garšas niansēm. Šīs zupas ir viens no veidiem, kā tradicionālu maltīti padarīt nedaudz savādāku.
Sēnes ir mūsu top lieta, ko mēs mēģinām gatavot dažādos veidos. Šī zupa būs lieliski piemērota drēgnos un tumšos ziemas vakaros, jo tā tiešām spēj sasildīt un dot patiesu baudu jūsu garšas kārpiņām.

Šampinjoni, burkāni, klasiskais kausētais siers, kartupeļi, buljonete

Šampinjoni, burkāni, klasiskais kausētais siers, kartupeļi, buljonete


Sastāvdaļas:

  • Šampinjoni 500-700 g
  • Kartupeļi 4 gab.
  • Burkāns 1 gab.
  • Dārzeņu Buljonete 1 gab.
  • Klasiskais kausētais siers 200 g
  • Ūdens ~1 l
  • Sāls un pipari (pēc garšas)

Pagatavošana:

  1. Nomazgā, nomizo un sagriež dārzeņus un sēnes.
    Apstrādā dārzeņus

    Apstrādā dārzeņus

     

  2. Katliņā liek vārīties ūdeni ar buljoneti. Kad ūdens sāk vārīties pievieno kartupeļus un burkānus.
    Liek vārīties burkānus un kartupeļus

    Liek vārīties burkānus un kartupeļus

     

  3. Pēc 5 min pievieno šampinjonus. Sākotnēji nesatraucieties, ja pamaniet ka sēnes piepilda visu katliņu un nav nosegtas ar ūdeni, vāroties tās nosēdīsies. Vāra līdz visi dārzeņi mīksti (apmēram 15 min).
    Pievieno šampinjonus

    Pievieno šampinjonus

     

  4. Kad viss mīksts, visu sablendē. Pievieno kausēto sieru, garšvielas. Obligāti visu vēlreiz uzvāra.
    Pievieno garšvielas un kausēto sieru, visu obligāti uzvāra!

    Pievieno garšvielas un kausēto sieru, visu obligāti uzvāra!

     

  5. Pasniedz ar pāris atsevišķi apceptām sēnēm un zaļumiem.

Lai labi garšo!


2 thoughts on “Šampinjonu biezzupa ar kausēto sieru

  1. Wow! Tiko netisam uzgaju so blogu! Neko vel nepagatavoju, bet degu nepacietiba izmeginat it visu! Izskatas tik apetiteligi, un viss tik labi izskaidrots. Tas ir fantastiskakais blogs latviesu valoda!!! Paldies, Kristine, ka dalies ar savu sirdslietu! Tev ir tik laba gaumes izjuta! Veiksmi turpmak!

Leave a Reply