Saldējums ar karstiem ķiršiem

Saldējums ar karstiem ķiršiem

Saldējums ar karstiem ķiršiem

Vai ir iespējams savienot karsto ar auksto? Šinī receptē mēģināsim apvienot karstus ķiršus ar aukstu saldējumu.

Saldējums ar kartiem ķiršiem - sastāvdaļas

Saldējums ar kartiem ķiršiem – sastāvdaļas

 

Sastāvdaļas:

  • Sviests 25 g
  • Cukurs 4-5 tējkarotes
  • Brendijs 30 ml
  • Kartupeļu ciete 2 tējkarotes
  • Ķiršu kompots 500 g
  • Saldējums pēc izvēles

Pagatavošana:

  1. Katlā izkausē sviestu. Pievieno cukuru, brendiju un ķiršu kompotu.

    Kausējam sviestu

    Kausējam sviestu

     

  2. Atsevišķā traukā sajauc kartupeļu cieti ar aukstu ūdeni un lej katliņā.
  3. Vāra uz vidējas uguns, līdz mērce paliek biezāka.
    Ķiršu mērce

    Ķiršu mērce

     

  4. Kamēr mērce vāras, sagatavo saldējuma bumbiņas.
    Saldējuma bumbiņas

    Saldējuma bumbiņas

     

  5. Desertu traukā liek saldējuma bumbiņas.
  6. Pārlej saldējumu ar ķiršu mērci.

Pasniedz uzreiz, kamēr karsts un auksts.

Labu apetīti! :)


Leave a Reply