Rupjmaizes kārtojums ar plūmēm

Rupjmaizes kārtojums ar plūmēm

Rupjmaizes kārtojums ar plūmēm

Rupjmaizes kārtojums tāpat kā maizes zupa man atgādina bērnību. Deserts ir viegli skābens ar saldi, gaisīgu putukrējumu noti. Pagatavojams ļoti ātri un kārtojumā var izmantot dzērveņu, brūkleņu, plūmju, zemeņu, aveņu, ābolu augļu masas vai ievārījumu, kas nav ļoti salds.

Sastāvdaļas:

  • Rupjmaize 500 g
  • Svaigas vai saldētas plūmes 300 g
  • Saldais krējums 500 ml
  • Vaniļas cukurs 2 tējk.
  • Kanēlis 1-2 tējk.
  • Cukurs (pēc garšas)

Pagatavošana:

  1. Sasilda krāsni 200°C grādus karstu.
  2. Uz plāts smalki sadrupina rudzu maizi. Apber ar cukuru un kanēli, visu kārtīgi sajauc. Apgrauzdē (apmēram 10 min) un atdzesē. Kad atdzisis, maizi vēlreiz sasmalcina blenderī.

    Apstrādā maizi

    Apstrādā maizi

  3. Sablendē plūmes. Ja vēlas, pievieno nedaudz cukuru.

    Sablendē plūmes

    Sablendē plūmes

  4. Saputo saldo krējumu ar vaniļas cukuru un parasto cukuru.

    Saputo saldo krējumu

    Saputo saldo krējumu

  5. Kārto desertu kārtās. Traukā liek: rupjmaizi, ogu mērci, saldais krējums. Atkārto kamēr trauks pilns.

    Kārto deseru kārtās

    Kārto desertu kārtās

  6. Vislabāk desertu baudīt vismaz pēc 4 h, vai nākamajā rītā. Pasniedzot dekorē ar ogām, rīvētu tumšo šokolādi, kanēli, vai palikušajām maizes drupačām.

Lai labi garšo!


Leave a Reply