Risoto ar kūpinātu lasi

Risoto ar kūpinātu lasi

Risoto ar kūpinātu lasi

Risoto ir Itāļu ēdiens. Tā galvenais pamat princips ir izmantot risoto rīsus un labas kvalitātes buljonu, kas manā gadījumā bija iepriekš vārīts un sasaldēts. Tematisks un labs ēdiens, kad gribās izgaršot mazu daļiņu Itālijas.

Lasis, risoto rīsi, baltais sīpols, parmas siers, buljons, olīveļļa, sviests, baltvīns

Lasis, risoto rīsi, baltais sīpols, parmas siers, buljons, olīveļļa, sviests, baltvīns


Sastāvdaļas:

  • Risoto rīsi 360 g
  • Auksti kūpināts lasis 200 g
  • Balts sīpols 1 gab.
  • Sausais baltvīns 200 ml (1 glāze)
  • Dārzeņu buljons 1000 ml
  • Parmas siers 80 g
  • Melnie pipari (svaigi malti pēc garšas)
  • Olīveļļa 2 ēdmk.
  • Sviests 10 g
  • Lapu salāti pasniegšanai (manā gadījumā spināti)


Pagatavošana:

  1. Sīki sakapā sīpolus.

    Sakapā sīpolus

    Sakapā sīpolus

  2. Uz pannas lej olīveļļu un uz nelielas uguns apcep sīpolus, lai tie paliek caurspīdīgi, bet nekļūst brūni.

    Apcep sīpolus

    Apcep sīpolus

  3. Liek klāt risoto rīsus un apcep 3 min patstāvīgi maisot.

    Liek klāt risoto rīsus

    Liek klāt risoto rīsus

  4. Pannā lej baltvīnu un nepārtraukti maisa līdz tas iztvaiko.

    Pievieno baltvīnu

    Pievieno baltvīnu

  5. Pie rīsiem pievieno kausiņu buljona un atkal pagaida līdz viss iesūcies.

    Pievieno kausiņu buljona

    Pievieno kausiņu buljona

  6. Un tā 20 min laikā pievieno pa kausiņam buljona un nepārtraukti maisa, līdz viss buljons tiek izmantots.
  7. Sagriež mazos gabaliņos lasi.

    Sagriež lasi

    Sagriež lasi

  8. Sarīvē Parmas sieru.

    Sarīvē Parmas sieru

    Sarīvē Parmas sieru

  9. Kad buljons gandrīz ir iesūcies pievieno sviestu, lasi un sarīvētu Parmas sieru.

    Risoto

    Pievieno sviestu, lasi un sarīvētu Parmas sieru

  10. Pasniedz ar lapu salātiem ja ir vēlēšanās, melniem pipariem, citrona šķēlīti un rīvetu parmas sieru.

Lai labi garšo!


Leave a Reply