Rīsi ar garnelēm

Rīsi ar garnelēm

Rīsi ar garnelēm

Man patīk dažādība ēdienos, tāpēc nemēdzu gatavot vienu un to pašu mājās, cenšos atrast jaunas garšas virsotnes un idejas dažādiem ēdieniem. Šoreiz piedāvāju recepti, ko aizguvu no brālēna sieviņas. Redzot pagatavošanas procesu un pēc tam izbaudot šo ēdienu sapratu, ka noteikti gribēšu pagatavot to  mājās. Lūk mans variants receptei!

Paprika, šampinjoni, garneles, rīsi, garšvielas, kokosriekstu piens

Paprika, šampinjoni, garneles, rīsi, garšvielas, kokosriekstu piens

 

Sastāvdaļas:

  • Paprika 1 gab.
  • Šampinjoni 400 g
  • Rīsi 200 g
  • Lobītās garneles 300 g
  • Kokosriekstu piens 400 ml
  • Dzeltenā karija wok maisījums (Yellow curry spice mix) 35 g

Pagatavošana:

  1. Nomazgā un griež dārzeņus palielos gabalos. Liek wok panā un apcep 10 – 15 min

    Šampinjoni un paprika

    Šampinjoni un paprika

     

  2. Novāra rīsus kā norādīts uz paciņas. Pati vāru 10 -14 min, jo rīsus sautē kopā ar dārzeņiem un galu rezultātā, lai  nesanāk putra. Liek klāt pie dārzeņiem wok panā.
    Rīsi un dārzeņi

    Rīsi un dārzeņi

     

  3. Kokosriekstu pienu sajauc ar dzeltenā karija wok maisījumu.
    Kokosriekstu piens ar dzeltenā karija garšvielām

    Kokosriekstu piens ar dzeltenā karija garšvielām

     

  4. Aplej rīsus ar kokosriekstu pienu.
    Rīsi ar kokosriekstu pienu

    Rīsi ar kokosriekstu pienu

     

  5. Pievieno garneles. Sautē 5 – 8 min
    Garneles ar rīsiem

    Garneles ar rīsiem

     

  6. Pasniedz karstu, rotā ar zaļumiem un citrona šķēlītēm.
    Rīsi ar garnelēm

    Rīsi ar garnelēm

     

Lai jums labi garšo! :)


Leave a Reply