Riekstiņi ar iebiezināto pienu

Riekstiņi ar iebiezināto pienu

Riekstiņi ar iebiezināto pienu

Riekstiņi ar vārīto iebiezināto pienu ir vēl viena klasika, ko vislabāk pagatavot, kad ir daudz palīgu. Šoreiz mums tā arī sanāca palīgos nāca draugi un visi ātri tikām galā. Lai riekstiņi izdotos gardi būs nepieciešams jūsu un draugu pirkstu veiklība un protams labs pildījums, ko var pagatavot pašiem, vai uzticēties pārbaudītām vērtībām un nopirkt vārīto iebiezināto pienu veikalā. Riekstiņu formiņas pilda ar mazām piciņām, lai izceptajā cepumā ir daudz vietas pildījumam, jo kuram gan negaršo pilnais, pārpildītais riekstiņš.

Vārīts kondensētais piens, citrona miziņa, sviests, ola, krējums, brūnais cukurs, jūras sāls, milti

Vārīts kondensētais piens, citrona miziņa, sviests, ola, krējums, brūnais cukurs, jūras sāls, milti

Sastāvdaļas:

  • Vārīts iebiezinātais piens 2 bundžas (2 x 397 ml)
  • Kviešu milti 300 g
  • Brūnais cukurs 100 g
  • Jūras sāls 1 tējk.
  • Sviests 200 g
  • Skābs krējums 1 ēd. k.
  • Vaniļas cukurs 1 tējk.
  • Citrona miziņa 1 gab.
  • Ola 1 gab.

Pagatavošana:

  1. Ņem lielu bļodu un liek iekšā miltus, sāli vaniļas cukuru un brūno cukuru, visu kārtīgi samaisa.
    Milti, sāls, vaniļas cukurus, brūnais cukurus

    Milti, sāls, vaniļas cukurus, brūnais cukurus

     

  2. Pievieno citrona miziņu un sviestu kubiņus, visu sajauc ar rokām, lai veidotos mīklas drupačas. Mīklā vēlams izmantot augsta labuma, aukstu saldkrējuma sviestu.
    Piejauc klāt sviestu un citrona miziņas

    Piejauc klāt sviestu un citrona miziņas

     

  3. No izveidotās masas izveido bedrīti un liek iekšā olu un skābo krējumu, visu jauc viendabīgā masā. Gatavo mīklas pikuci ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 30 min.
    Pieliek klāt skābo krējumu un olu

    Pieliek klāt skābo krējumu un olu

     

  4. Izņemto mīklu dala mazās piciņās un pilda mazajās riekstiņu formiņās, kas iepriekš ir ieziestas ar sviestu.
    Mīklu pilda formiņās

    Mīklu pilda formiņās

     

  5. Uzsilda krāsni 180° C un cep kārtīgi visu uzmanot, lai nepiedeg 10 – 15 min, līdz zeltainam brūnumam.
    Gatavie cepumiņi bez pildījuma

    Gatavie cepumiņi bez pildījuma

     

  6. Gatavos cepumiņus ņem ārā no cepeškrāsns, ļauj visam atdzist.
  7. Pilda iebiezināto pienu riekstiņu pusītēs un veido pilnos riekstiņus.
    Riekstiņi ar vārīto kondensēto pienu

    Riekstiņi ar vārīto kondensēto pienu

     

Lai labi garšo!


One thought on “Riekstiņi ar iebiezināto pienu

  1. Man tika tā laime un gods, baudīt Baibas cepto gardumu pašas mājās. Kamēr es strādaju, Baibiņa sakeinmio. Liels paldies pārpalikumu ēdu vēl brokastīs pie kafijas :)

Leave a Reply