Šampinjonu biezzupa ar kausēto sieru

Šampinjonu biezzupa ar kausēto sieru

Šampinjonu biezzupa ar kausēto sieru

Biezzupas ir viens no ēdieniem, ko ātri pagatavot pusdienās vai vakariņās. Tās ir sātīgas, veselīgas un mēdz būt ar dažādām garšas niansēm. Šīs zupas ir viens no veidiem, kā tradicionālu maltīti padarīt nedaudz savādāku.
Sēnes ir mūsu top lieta, ko mēs mēģinām gatavot dažādos veidos. Šī zupa būs lieliski piemērota drēgnos un tumšos ziemas vakaros, jo tā tiešām spēj sasildīt un dot patiesu baudu jūsu garšas kārpiņām.

Continue reading

Vistas frikadeļu zupa no Rreičelas Kū

Vistas frikadeļu zupa no Rreičelas Kū

Vistas frikadeļu zupa no Rreičelas Kū

Reičala Kū ir angļu šefpavārs, kas dzīvo Parīzē un ir sarakstījusi burvīgas pavārgrāmatas. Reičela mani iedvesmo un katrs viņas ēdiens, kas tapis mazā Parīze virtuvē ir ļoti gards un pamēģināšanas vērst. Tā kā pie manis Tallinā iestājās vēss un rudenīgs laiks, šķirstot viņas sarakstīto pavārgrāmatu nolēmu pagatavot tieši šādu aromātisku buljona zupu.

Continue reading

Aukstā skābeņu zupa

Aukstā skābeņu zupa

Aukstā skābeņu zupa

Vasara ir brīnišķīgs gadalaiks, jo ir liela pārbagātība ar zaļumiem, tāpēc plānojot savu iknedēļas maltīti devos uz vietējo Tallinas tirgu pēc dažādiem svaigiem labumiem. Šoreiz atkal piedāvāšu auksto zupu, jo tādā laikā prasās atsvaidzinoši un svaigi ēdieni. Ies lietā arī Valmieras labumi, ko mīļi salasīja drauga māmiņa. Man pašai aukstā skābeņu zupa asociējas ar laukos taisīto bērnības garšu, tāpēc mēģināsim to atsaukt no jauna ar šo skābeņu zupas recepti.

Continue reading

Aukstā zupa ar garnelēm

Aukstā zupa ar garnelēm

Aukstā zupa ar garnelēm

Vasara ir tas laiks, kad kārojas svaigus un atsvaidzinošus ēdienus un aukstā zupa ir tieši tas ēdiens, kas nepieciešams. Sen jau zināms, ka aukstās zupas gatavo ne tikai no bietēm, bet tās mēdz būt ļoti dažādas. Šoreiz zupa sanāks bieza, šķidrāku zupu cienītājiem iesaku dubultot kefīra daudzumu. Piedāvāju vēl vienu interesantu aukstās zupas variantu, kad termometra stabiņš pārsniedz +25 grādus.

Continue reading

Frikadeļu zupa

Frikadeļu zupa

Frikadeļu zupa

Kad dienas skrien nemanot un vakaros ilgi negribās stāvēt pie plīts zupa ir ideāls variants. Bieži uzturā lietoju zupas un iesaku arī citiem, šī zupa ir ātri pagatavojama, bet ar savu odziņu. Lai zupa būtu īpaša nav jāizmirst par labām garšvielām, kas ēdienu atdzīvina un piedot tam raksturu. Katrai saimniecei ir savs variants frikadeļu zupai, lūk ir viens no manējiem.

Continue reading