Plānās pankūkas ar dažādiem pildījumiem

Plānās pankūkas ar dažādiem pildījumiem

Plānās pankūkas ar dažādiem pildījumiem

Masļeņica ir krāšņi svētki, ko pareizticīgie līksmi svin septiņu dienu garumā pirms lielā gavēņa. Galvenais ēdiens un svētku simbols ir pankūkas – siltas saules iemiesojums.
Manā ģimenē viens no pavasara vēstnešiem ir Masļeņicas svētki. Kad visa ģimene satiekas vienkopus un cep gardās plānās pankūkas, kas vēlāk tiek pildītas ar dažādiem pildījumiem. Īsta pankūku izēšanās nedēļās garumā.

Plāno pankūku pildījums ir jūsu tiešā fantāzija un pašu vēlmes. Šoreiz meistaroju pankūku sainīšus, kas labi noderēs gan šajos svētkos kā neparasts pankūku noformēšanas veids, gan kādos citos svētkos vai ikdienas maltītei kā sātīga uzkoda vai pusdienas. Pati cepu pankūkas reti, bet kā saka krievi: “Редко, но метко!”.

* Mērvienība, ko izmantoju receptē ir 200 ml stikla glāze un pankūkas diametrs ir 23 cm. Sainīšu saturēšanai būs nepieciešami diezgan gari sīpollociņi, vai zaļie maurloki.

Lai labi sanāk un labi garšo!
Continue reading

Pikanto riekstiņu mix

Pikanto riekstiņu mix

Pikanto riekstiņu mix

Laba pasākuma atslēga ir laba mūzika un uzkodas, šeit būs viena vareni laba uzkoda gaidāmajos svētkos ar draugiem vai radiņiem. Tā labi derēs gan pie siera plates, gan vienkārši čipsu vietā.
Šie riekstiņi labi noderēs ja gribēsiet pārsteigt kādu ar mājās gatavo garšīgu dāvaniņu.
Tā pat kā ar riekstu veidiem var variēt, tā arī ar garšvielām var eksperimentēt un likt tieši tādas, kas vislabāk garšo.

Continue reading

Portobello sēnes ar pildījumu

Portobello sēnes ar pildījumu

Portobello sēnes ar pildījumu

Portabello sēnes ir lieliskas ar to, ka sēnes cepurīte ir platāka nekā parastajiem šampinjoniem, līdz ar to lieliski der dažādu pildījumu ievietošanai. Šoreiz eksperimentējot virtuvē piedāvāju šādu interesantu pildījumu. Trikātas siera bumbu vietā var izmantot jebkuru svaigo sieru, kas sajaukts ar izspiestu ķiploku.
Continue reading

Karstais kamambēras siers ar brūkleņu – ābolu džemu

Karstais kamambēras siers ar brūkleņu - ābolu džemu

Karstais kamambēras siers ar brūkleņu – ābolu džemu

Cepts Kamambēras siers ir klasika. Viegli pagatavojama un sātīga uzkoda. Šo visu tik ļoti labi papildina džems, kas bagātina garšu. Vislabāk izvēlēties sieru, kas nav griezts un bez jebkādiem caurumiem, tāpēc svarīgi izvēlēties labu un kvalitatīvu ritulīti, lai sildot viņš neiztek uzreiz uz servējama šķīvja vai pannas. Šoreiz cepu mikroviļņu krāsnī, bet ja tādas nav var cept cepeškrāsnī, bet tad jau tas būs cits stāsts.

Continue reading